ΠαιδίΠαιχνίδιΠαιχνίδια Χειμώνα

3 διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια (part 1)

Κι αφού τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήσαμε και μάθαμε ήρθε και η ώρα να παίξουμε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στο σπίτι που μπορούμε να τα κατασκευάσουμε με πολύ απλά υλικά.

Πολλές ώρες στο σπίτι ή τη σχολική τάξη, σημαίνει πως πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας. Και τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μαζί τους παιχνίδια και στη συνέχεια να απασχολήθουμε με αυτά. Θα περάσουμε ποιοτικά της ώρα μας και θα το διασκεδάσουμε. Παρακάτω σας έχω φτιάξει μια λίστα με παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε με πάρα πολύ απλά υλικά με ότι υπάρχει στο σπίτι.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στο σπίτι

Η σκοποβολή των ξωτικών

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

 • Μεγάλο χαρτόνι ή κομμάτι απο κούτα
 • Τέμπερες ή μαρκαδόρους
 • Σακουλάκια πλαστικά ή υφασμάτινα
 • Ρύζι ή όσπρια

Για αρχή ετοιμάζουμε τα σακουλάκια, γεμίζοντάς τα με ρύζί ή όσπρια για να έχουν βάρος. Στη συνέχεια, στο χαρτόνι μας σχεδιάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και αν θέλουμε το βάφουμε. Δεν ξεχνάμε να χωρίσουμε σε μέρη το δέντρο μας και να γράψουμε σε κάθε μέρος τον αντίστοιχο πόντο.

Και το παιχνίδι ξεκινά! Μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο ή συγκεκριμένο αριθμό ρίψεων σε κάθε παίχτη. Στο τέλος του κάθε γύρου, αθροίζουμε τους πόντους μας (κάνουμε και λίγα Μαθηματικούλια) και παίζει ο επόμενος παίχτης. Αν θέλουμε μπορούμε να αυξήσουμε τη δυσκολία μετά την ολοκλήρωση του κάθε γύρου. Για παράδειγμα μπορούμε να ρίχνουμε από πιο μακριά, με πιο ελαφρύ σακουλάκι ή ακόμα και να ρίχνουμε χωρίς να κοιτάμε!

Χιονανθρωπομαχίες

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

 • Ποτήρια μιας χρήσης ή ρολά χαρτιού υγείας
 • Χαρτιά ή χαρτόνια
 • Υγρή κόλλα
 • Μπαλάκια

Εναλλακτικά:

 • Ποτήρια μιας χρήσης ή ρολά χαρτιού υγείας
 • Τέμπερες
 • Μπαλάκια

Όποιον κι από τους δύο τρόπους επιλέξουμε, αυτό που πρέπει να κάνουμε ξεκινώντας είναι να φτιάξουμε τα χιονανθρωπάκια. Μπορούμε να κολλήσουμε χαρτιά για να φτιάξουμε τα προσωπάκια τους ή να τα χρωματίσουμε, ανάλογα με το τι υλικά έχουμε εύκαιρα.
Tip: Αν θέλουμε να δυσκολέψουμε το παιχνίδι, μπορούμε να βάλουμε λίγο βάρος μέσα στο ποτήρια μας (π.χ. ρύζι ή φασόλια) και να τα κλείσουμε κολλώντας στο άνοιγμά τους ένα χαρτόνι με λίγη θερμόκολλα.

Και ξεκινάμε το παιχνίδι! Ορίζουμε έναν αριθμό γύρων. Ο κάθε παίχτης έχει στη διάθεσή του 2 ρίψεις στον γύρο του και παίρνει έναν πόντο για κάθε ποτηράκι που θα καταφέρει να ρίξει. Για να δούμε ποιός θα ρίξει τα περισσότερα;

Χριστουγεννιάτικα επιτραπέζα παιχνίδια: Γκρινιάρης

Θα χρειατούμε:
Πιόνια που θα κατασκευάσουμε απο πλαστελίνη
Χαρτόνι ή χαρτί
Μαρκαδόρους
Χάρακα
Ζάρι

Φτιάχνουμε με πλαστελίνη σκουφάκια, χιονανθρωπάκια ή ότι άλλο θέλουμε για τα πιόνια μας. Παίρνουμε ένα ζάρι από κάποιο άλλο παιχνίδι ή κατασκευάζουμε ένα. Σχεδιάζουμε το ταμπλό με τη βοήθεια του χάρακα. Και ξεκινάμε το παιχνίδι! Τις οδηγίες για το γκρινιάρη μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Αν δεν έχετε πλαστελίνη στο σπίτι μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας:
Σπιτική πλαστελίνη (playdough)
1 week challenge φτιάχνουμε σπιτική πλαστελίνη!

Φτιάξατε τα δικά σας DIY Χριστουγεννιάτικα ημερόλογια αντίστροφης μέτρησης;
Δείτε εδώ πως Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη μέσω ΕΛΤΑ και κάνουμε χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας!
Είδατε πως φτιάχνουμε σπιτικό χιόνι για ένα τέλειο sensory box;

Μην ξεχάσετε να κάνετε follow και like στη σελιδα μας στο Facebook ( https://www.facebook.com/PolkaDotsChannel ) για να βλεπετε πρώτοι τις προτάσεις για δραστηριότητες στο site μας ή στο κανάλι μας στο youtube (https://www.youtube.com/c/PolkaDotsChannel/videos)


Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *