Ημερολογιο Εγκυου

Αγαπητό ημερολόγιο: Όταν έκανα τον προγεννητικό έλεγχο

Αγαπητο ημερολόγιο (εγκύου). Η ημέρα που έκανα τον προγεννητικό έλεγχο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ξεκίνησα ένα ημερόλογιο. Μια πολύ προσωπική στήλη όπου σας παίρνω μαζί μου στο ταξίδι της εγκυμοσύνης μου! Για να δείτε το πρώτο post πατήστε κλικ εδώ –>Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης

15-10-2020: Όταν έκανα τον προγεννητικό έλεγχο

Ξεκινάει ο 2ος γύρος εξετάσεων με εμένα να δίνω 6 φιάλες αίμα. Οι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου εξετάζουν ένα σωρό πράγματα. Ανάμεσά τους βρίσκουν την ομάδα αίματος μας, αντισώματα για αφροδίσια νοσήματα, τιμές ζαχάρου και πολλά άλλα.

Στο διαγνωστικό πήγα φυσικά με παρέα, γιατί είμαι και πολύ ψύχραιμη στις αιμοληψιες (ούτε κατά διάνοια), όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post.

Η αιμοληψία παρόλα αυτά δεν κράτησε πολύ ώρα σε αντίθεση με την αναμονή στο διαγνωστικό κέντρο.Αφού τελείωσα με την εξέταση, γύρισα σπίτι και πήρα την απόφαση να ανακοινώσω στη δουλειά μου, ότι είμαι έγκυος. Ευτυχώς η εργοδότης μου το πήρε σχετικά ψύχραιμα, μου έδωσε ευχές και συζητήσαμε για την πορεία της συνεργασίας μας.

Λόγω κορωνοιού, κατατάσσομαι στις ευπαθείς ομάδες και δικαιούμαι άδεια ειδικού σκοπού και κρατικό επίδομα. Με το που κλείνουμε το τηλέφωνο, μιλάω με τον γιατρό μου και μου γράφει το κατάλληλο χαρτί για το ΙΚΑ. Το προωθώ στη λογίστρια του φροντιστηρίου για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Και μετά αυτό ήταν!

Μόλις έφυγε το άγχος της ανακοίνωσης της εγκυμοσύνης στη δουλεά μου, σαν να γίνεται ένα κλικ μέσα μου κι άρχισαν όλα τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μαζί. Ή τέλοσπάντων τότε αρχίζω και τα παρατηρώ πιο έντονα. Πόνοι, ζαλάδες, καούρες (σε πολύ εντονότερο βαθμό απ’ ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή). Το μικρό σποράκι έκανε πάρτυ στην κοιλίτσα μου.

Α! Και ένα σύμπτωμα που καμία κιουρία (με ΚΙΟΥ κεφαλαίο) δε θέλει να παραδεχτεί…φουσκώματα στο στομάχι…ή πιο απλά ρέψιμο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορώ να ρευτώ. The struggle! Με αποτέλεσμα κάθε φορά που συμβαίνει να ακούγεται ένα ήχος που νομίζω θα τον περιγράψω σαν <<μπουφ>>. Πως λέγαμε ως παιδιά μπουφ, αμπεμπαμπλόμ του κιθε μπλομ;! Ε κάτι τέτοιο. Το τι δούλεμα έχω φάει ας μην το περιγράψω.

Όλα πάντως πηγαίνουν καλά. Ο γιατρός συστήνει ξεκούραση, να μείνω σπιτάκι μου, μάσκα παντού και να κοιμάμαι (το αγαπημένο μου σπορ ). Βέβαια, το να κάθομαι σπίτι μέσα Οκτωβρίου είναι πράγμα εντελώς αφύσικο για εμένα , αν σκεφτεί κανείς ότι δουλέυω 10 χρόνια σε τάξεις και ιδιαίτερα.

Παρόλα αυτά πραγματικά το χρειάζομαι, καθώς οι αντοχές μου είναι πολύ πεσμένες. Μας προπόνησε άλλωστε και το περσινό λοκ νταουν στο να μένουμε σπίτι. Καναπές λοιπόν, νετφλιξ και αγκαλιά με τον Οσκαράρα τον σκύλο μας. Σήμερα ανακοινώσαμε και στους γονείς μας τα ευχάριστα νέα και φυσικά ξετρελάθηκαν απ’ τη χαρά τους.

Δες εδώ τα 3 προηγούμενα ποστ
Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης
Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα τη β-χοριακή
Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα τον πρώτο υπέρηχο

Σύμφωνα με δερματολόγους η προετοιμασία του δέρματός μας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ώστε να αποφύγουμε την εμφάνιση ραγάδων, είναι απαραίτητη από το 1ο κιόλας τρίμηνο. Μερικά προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι:


FREZYDERM Prevenstria Protective Body Cream 150ml
INTERMED Pregnaderm Anti-Stretch Mark Cream 150ml
Και το αγαπημένο μου λαδάκι BIO-OIL 125ml που για πολλές είναι το πιο αποτελεσματικό για την πρόληψη και καταπολέμιση των ραγάδων

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *