Χωρίς κατηγορία

Κοριτσάκι με αυτισμό δημιουργεί εξαιρετικά έργα τέχνης!

Ένα 6χρονο κοριτσάκι με αυτισμό δημιουργεί πανέμορφα έργα τέχνης που μοιάζουν να είναι εμπνευσμένα από έργα του Μονέ!

Ο αυτισμός είναι μια διαταραχή που εκφράζεται διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο. Άλλοι παρουσιάζουν δυσκολία στην ομιλία, άλλοι παρουσιάζουν δυσκολία στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, μπορεί και τα δύο προηγούμενα μαζί ή και εντελώς διαφορετικά. Οι άνθρωποι με αυτισμό όμως έχουν και πολλά χαρίσματα!

Οι ειδικές δυνατότητες που δημιουργεί ο αυτισμός

Κάποιοι ερευνητές όμως έχουν δηλώσει πως αρκετά παιδιά με αυτισμό είναι εξαιρετικά στα μαθηματικά ή τις τέχνες. Η 6χρονη Iris Grace από την Αγγλία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για τα δώρα που μπορεί να χαρίσει ο αυτισμός.

Το κορίτσι αυτό όχι απλά ζωγραφίζει έργα τέχνης που διακοσμούν το δωμάτιο και το σπίτι της, αλλα τα πουλάει! Μάλιστα πολλοί έχουν παρομοιάσει τα έργα τέχνης της με έργα του Μονέ!

Η Iris στο πλαίσιο της θεραπείας της κλήθηκε να λάβει μέρος σε μαθήματα ζωγραφικής κι έτσι οι γονείς της – αλλά και η ίδια – ανακάλυψαν το ταλέντο της. Οι δάσκαλοί της ανακάλυψαν μάλιστα ότι η μικρή μπορεί και κατανοεί τα χρώματα αλλά και πως αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Με βάση αυτή της τη γνώση δημιουργεί έργα τέχνης που δεν μπορεί κανείς να πιστέψει πως έφτιαξε ένα 6χρονο παιδί.

Που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα έργα από την γλυκύτατη Ίριδα;

Έχει δημουργηθεί ένα site που πωλούνται τα καταπληκτικά μεγαλής ζήτησης έργα τέχνης της! Και θα το βρείτε πατώντας κλικ εδώ! Μάλιστα σε ενημερωτικα site γράφεται πως έργο της έχει αγοράσει η Angelina Jolie.

Τέτοιου τύπου επιτεύγματα θεωρούμε πως πρέπει να γίνονται γνωστά σε όλο τον κόσμο. Όλοι πρέπει να έχουν κατά νου ότι το διαφορετικό είναι εξαιρετικό και να μην το φοβούνται, το αποφεύγουν ή το στιγματίζουν. Τρανό παράδειγμα η μικρή Iris Grace και το μοναδικό ταλέντο της!

Το 6 χρονο κοριτσάκι με αυτισμό δημιουργεί έργα τέχνης με τρομερή έμπνευση. Αν σας αρέσει η ζωγραφική δείτε πως να ζωγραφίσετε με τα παιδιά σας πολύ αγαπημένους ήρωες με οδηγίες απο τους ίδιους καλλιτέχνες της Pixar!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

One thought on “Κοριτσάκι με αυτισμό δημιουργεί εξαιρετικά έργα τέχνης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *