Βίντεο για παιδιάΜαμά

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2021(βιντεο)!

8 Μαρτίου σήμερα…η ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα τη γυναίκας. Αυτή την ημέρα γιορτάζονται όλα τα σημαντικά επιτεύγματα των γυναικών ανά την ιστορία και όχι άδικα!

Η ημέρα της γυναίκας σήμερα γιορτάζεται πολύ ανέμελα με λουλούδια και εκπτώσεις σε πολλά καταστήματα. Στην πραγματικότητα όμως κρύβει μια πολύ σημαντική προϊστορία. Πίστεύω αξίζει να τη διαβάσεις και στην αναφέρω περιληπτικά.

Ιστορική αναδρομή στη μέρα της γυναίκας

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ξεκινά πριν αρκετά χρόνια, κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμιου Πολέμου. Χιλιάδες γυναίκες μαζεύονται στην Πετρούπολη της Ρωσίας και διαμαρτύρονται για “Ψωμί και Ειρήνη”. Με αυτό τον τρόπο γίνονται το έναυσμα για την εκκίνηση της Ρώσικης Επανάστασης. Αρκετά χρόνια αργότερα, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γυναίκες διαδηλώνουν, ξανά, αυτή τη φορά, για την ισότητα των φύλων.

Τα χρόνια περνούν και το 1977 η 8η Μαρτίου αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, ως παγκόσμια μέρα της γυναικας. Από τότε πραγματοποιούνται, κάθε χρόνο, διάφορες εκδηλώσεις και ειρηνικές πορείες σε όλο τον κόσμο, όπου γιορτάζονται όσα έχουν καταφέρει οι γυναίκες.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα;

Παρόλο βέβαια που πριν από τόσα χρόνια, άνθρωποι ανά τον κόσμο διαδηλώνουν για την ισότητα, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως. Το 2020 έχει θεωρηθεί το έτος που χρειάζεται την πραγματική πλέον εφαρμογή της φυλετικής ισότητας, όχι μόνο για τις γυναίκες και τα κορίτσια, αλλά για όλους! Όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε πολύ περισσότερο στην αποδοχή του άλλου ή και του διαφορετικού.

Πολύ συχνά παρατηρούνται φαινόμενα διαφορετικής διαχείρισης των γυναικών, κυρίως στο εργασιακό περιβάλλον. Σίγουρα έχεις βρεθεί -όπως κι εγώ- πολλές φορές στη θέση να απαντήσεις σε ερωτήματα όπως αν έχεις ή σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια, αν έχεις κάποιον να σου προσέχει τα παιδιά όσο θα λείπεις και άλλες σχετικές ερωτήσεις.

Στο παρακάτω link θα δεις ένα αρκετά ενδιαφέρον βίντεο που σχολιάζει μέσα σε λίγα λεπτά το παραπάνω θέμα, περνώντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Εύχομαι χαρούμενη ημέρα της γυναίκας σε όλες μας!

Είσαι γυναίκα και μητέρα; Απασχόλησε δημιουργικά το παιδί σου με το παρακάτω υλικό δημιουργημένο από εξειδικευμένη εκπαιδευτικό:
Πάτα κλικ εδώ —- > Φύλλα εργασίας- εκτυπώσιμο υλικό για παιδιά
ή κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείς απευθείας στον σύνδεσμο:

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *