Κατασκευές για τον ΧειμώναΠαιχνίδι

3 διασκεδαστικά παιχνίδια για να παίξουμε τα Χριστούγεννα (part 2)!

Ας παίξουμε όλοι μαζί διασκεδαστικά παιχνίδια αφιερωμένα στα αγαπημένα μας Χριστούγεννα! Όλοι θα πέρασουν τέλεια, μικροί και μεγάλοι.

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος να παίξουμε χιλιάδες παιχνίδια και να φτιάξουμε άλλες τόσε κατασκευές. Μικροί και μεγάλοι μαζεύονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι, τρώνε, χαίρονται και διασκεδάζουν. Κι αφού χωνέψουμε καλά-καλά είναι η ώρα και για λίγη διασκέδαση. Παρακάτω θα σας έχω μερικά από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια για να παίξουμε τα Χριστούγεννα.

3 παιχνίδια για να παίξουμε τα Χριστούγεννα

Γινόμαστε χιονάνθρωποι!

Παίρνουμε όλοι ένα από τα πολλά ρολά υγείας που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και βάζουμε χρονόμετρο. Ο σκοπός μας είναι να διαλέξουμε ένα μέλος της οικογένειας για να το τυλίξουμε και να το κάνουμε χιονάνθρωπο. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με 2 άτομα ή ακόμα και σε ομάδες. Ποιός θα τυλίξει καλύτερα τον χιονάνθρωπό του;

Κουδονορίψεις!

Αν είστε σαν εμάς σίγουρα κάπου μέσα στο σπίτι θα έχετε κουδουνάκια χριστουγεννιάτικα ή άθραυστα στολίδια. Το παιχνίδι είναι απλό! Παίρνουμε ποτήρια και ένα κομμάτι κουτας. Τα κολλάμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Βάζουμε κάτω από την κούτα ένα στήριγμα, το οποίο μπορείνα είναι ένα ποτήρι ή μερικά βιβλία. Ποιός θα καταφερει να ρίξει τα περισσότερα κουδουνάκια μέσα στα ποτήρια; Αν δεν έετε κουδουνάκια ή άθρασυτα στολίδια, μπορείτε απλώς να τσαλακώσετε λίγο χαρτί ή εφημερίδα.

Χριστουγεννιάτικο bingo με εικόνες για όλες τις ηλικίες!

Αυτό το παιχνίδι είναι το πιο επιτυχημένο που παίζω κάθε χρόνο με τους μαθητές μου! Εκτυπώνουμε τόσα ταμπλό όσα οι παίκτες και ένα έξτρα. Πλαστικοποιούμε όλα τα ταμπλό, αν θέλουμε. Το έξτρα το κόβουμε στα αντίστοιχα κουτάκια και τα πλαστικοποιούμε. Βάζουμε τα τετραγωνάκια μας σε ένα σακουλάκι. Σε κάθε γύρο τραβάμε μια εικόνα και οι παίκτες πρέπει να τοποθετήσουν πάνω στην αντίστοιχη εικόνα ένα σοκολατάκι, ένα ζαχαρωτό ή εφόσον έχουμε πλαστικοποιήσει διαγράφουμε με ένα μαρκαδόρο. Αυτός που θα καταφέρει να συμπληρώσει μια κάθετη, οριζόντια ή διαγώνια συνεχόμενη πεντάδα και φωνάξει bingo κερδίζει.

Δείτε εδώ το part 1: 3 διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια (part 1)

Φτιάξατε τα δικά σας DIY Χριστουγεννιάτικα ημερόλογια αντίστροφης μέτρησης;
Δείτε εδώ πως Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη μέσω ΕΛΤΑ και κάνουμε χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας!
Είδατε πως φτιάχνουμε σπιτικό χιόνι για ένα τέλειο sensory box;

Μην ξεχάσετε να κάνετε follow και like στη σελιδα μας στο Facebook ( https://www.facebook.com/PolkaDotsChannel ) για να βλεπετε πρώτοι τις προτάσεις για δραστηριότητες στο site μας ή στο κανάλι μας στο youtube (https://www.youtube.com/c/PolkaDotsChannel/videos)

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *