Κατασκευές για παιδιάΚατασκευές για το Φθινόπωρο

Φτιάχνουμε πολύχρωμο μωσαϊκό από καλαμπόκι

Σήμερα αντί για ποπκορν, φτιάχνουμε μωσαϊκό από καλαμπόκι με τέλεια χρώματα!

Μία από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών είναι τα καλλιτεχνικά και συγκεκριμένα οι κατασκευές. Αν μάλιστα συνδυάζονται με πειραματισμό με νέα υλικά, τα παιδιά εντυπωσιάζονται. Με τη συγκεκριμένη χειροτεχνία μπορούμε να μιλήσουμε για τα χρώματα, τους καρπούς του φθινοπώρου, καθώς και για την τέχνη του μωσαϊκού. Παράλληλα θα ενδυναμώσουμε τη λεπτή μας κινητικότητα, τη δεξιότητα που συνδέεται με τη λειτουργία της γραφής και της ζωγραφικής.

Μωσαϊκό από καλαμπόκι

Η χειροτεχνία μας χωρίζεται σε δύο βήματα. Πρώτο βήμα είναι να βάψουμε το καλαμπόκι μας και το δεύτερο να δημιουργήσουμε το μωσαϊκό μας!

1ο βήμα: Βαφή σπόρων καλαμποκιού

Για να βάψουμε το καλαμπόκι μας θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική που βάφουμε τα αυγά για το Πάσχα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι 2/3 κούπας ξύδι, 1 κουταλια σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής και 2/3 κούπας νερό. Η δοσολογία που σας δίνω είναι για το κάθε χρώμα ξεχωριστά. Ανακατεύουμε ξύδι και νερό σε ένα γυάλινο βάζο(που να μην μας πειράζει αν λερωθεί). Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε 1 κούπα σπόρων καλαμποκιού και τα αφήνουμε από 2 έως 12 ώρες. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο καλύτερο βγαίνει το χρώμα. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε τα σποράκια με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς.

2ο βήμα: Μωσαϊκό από καλαμπόκι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι χοντρό χαρτόνι, λευκή κόλλα χειροτεχνίας (κατα προτίμηση με λεπτό στόμιο σαν στυλό), τους χρωματισμένους σπόρους καλαμποκιού και πολλή φαντασία! Αν θέλουμε μπορούμε πρώτα να σχεδιάσουμε το έργο μας με ένα μολύβι και μετά να το “πατήσουμε” απο πάνω με την κόλλα. Παίρνουμε τα σποράκια μας και κολλάμε!
Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε μωσαϊκό με χρωματισμένα μακαρόνια.

Ξέρετε πως να βάφετε μακαρόνια; Δείτε τον τρόπο στο άρθρο μας Πώς βάφουμε μακαρόνια για κατασκευές χωρίς αλκόολ!

Καλές δημιουργίες!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *