Κατασκευές για παιδιάΚατασκευές για το Καλοκαίρι

Εύκολη καλοκαιρινή κατασκευή: Φάρος

Πάμε να φτιάξουμε μια πανεύκολη καλοκαιρινή κατασκευή. Ο Φάρος είναι το σήμα κατατεθέν καλοκαιρινών τοπίων και δε θα μπορούσαμε να μην τη μοιραστούμε μαζί σας!

Ήρθε λοιπόν η εποχή που ξεκινάμε τις καλοκαιρινές κατασκευές. Νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί αλλά και καλοκαιρινά camps προετοιμάζουν δραστηριότητες και χειροτεχνίες. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν κι εμείς να παραλείψουμε να κάνουμε αναφορά σε αυτή την πραγματικά πανέμορφη παιδική κατασκευή, που θα σας εντυπωσιάσει!

Ο Φάρος ως συμβολισμός

Ο Φάρος για πολλούς συμβολίζει την ελπίδα. Άλλωστε όπως είχα διαβάσει και σε ένα blog, υπάρχουν δύο ειδών φάροι. Οι πραγματικοί που καθοδηγούν τα καράβια στο σκοτάδι και οι φάροι της ζωής. Οι φαροι της ζωής είνι αυτοι που μας επιτρέπουν να καθοδηγηθούμε στο “σκοτάδι”, στις δύσκολες ώρες μας. Αυτοί μπορεί να είναι ένα βιβλίο, ένα μουσικό κομμάτι, ακόμα και ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο. Όταν φτιάχνω αυτή την κατασκευή με τους μαθητές μου, ξεκινάω πάντα λέγοντάς του τα παραπάνω. Και τα παρακινώ να σκεφτούν τους δικούς τους φάρους της ζωής και εκεί να αφιερώσουν το έργο τους.

Δείτε κι άλλες κατασκευές για παιδιά πατώντας κλικ εδώ!

Η καλοκαιρινή κατασκευή μας: Φάρος

Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε τον δικό μας φάρο. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • χοντρό λευκό χαρτόνι ή μικρός καμβάς
  • κίτρινο χαρτόνι ή χαρτί Α4
  • ρολό χαρτιού υγείας
  • λευκή κόλλα χειροτεχνίας
  • πιστόλι σιλικόνης
  • τέμπερες ή δαχτυλομπογιές
  • μαύρος μαρκαδόρος

Ξεκινάμε βάζοντας το πιστόλι σιλικόνης σε λειτουργία. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ξεχάσει να το κάνω και μετά περιμένουμε με τα παιδιά να ζεσταθεί, λέγοντας τραγουδάκια για να το “ξυπνήσουμε”. Οπότε αν σας τύχει κάτι τέτοιο, τώρα ξέρετε τι να κάνετε.

Πάμε να φτιάξουμε το φόντο μας! Χωρίζουμε το χαρτόνι / καμβά μας σε 3 μέρη. Το πάνω 1/3 το ξεχωρίζουμε με μία ευθεία γραμμή. Αυτός είναι ο ουρανός μας. Το απο κάτω μέρος είναι η θάλασσα. Για να φτιάξουμε το έδαφος που θα πατάει ο φάρος, απλώς κάνουμε μια καμπύλη γραμμή.

καλοκαιρινή κατασκευή Φάρος

Στη συνέχεια βάζουμε τις τέμπερες σε παλέτες ή πιατάκια, δίνουμε πινέλα στα παιδιά, καθώς και ποτηράκια με νερό. Εξηγούμε που είναι ο ουρανός, που η θάλασσα και που το έδαφος. Καλό είναι να έχουμε φτιάξει ένα δικο μας δείγμα απο πριν ώστε τα παιδιά να καταλάβουν πως θα το κάνουν.

Παίρνουμε το ρολό κουζίνας και το κόβουμε όπως στις φωτογραφίες. Δίνουμε τη βάση του φάρου στα παιδιά και τους λέμε να βουτήξουν το δείχτη τους σε κόκκινη μπογιά και να τραβήξουν ευθείες γραμμές.

Στη συνέχεια παίρνουμε τη βάση του φάρου τους και την κολλάμε με σιλικόνη στο φόντο μας. Δημιουργώντας μια τσεπούλα.

Παίρνουμε το μικρότερο κομματι του ρολου υγείας που κόψαμε και το βάζουμε ελαφρώς μέσα στην τεσπούλα. Λέμε στα παιδιά να ζωγραφίζουν με μαρκαδόρο παράθυρα.

Τέλος, φτιάχνουμε τρίγωνα από το κίτρινο χαρτόνι, και το κολλάμε με λευκή κολλά χειροτεχνίας όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ώστε να προσομοιάζει με το φως! Έτοιμη η καλοκαιρινή μας κατασκευή!

Πραγματικά είναι μια πολύ εύκολη και πανέμορφη κατασκευή, που το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή προετοιμασία. Εγώ πάντα έχω έτοιμα κομμένα τα τρίγωνα και τα χαρτια υγείας, ώστε να γίνει η κατασκευή απλά και γρήγορα.

Πώς σας φάνηκε η κατασκευή μας; Ελπίζω να τη δοκιμάσετε κι εσείς στο σπίτι ή το σχολείο και να μας στείλετε φωτογραφίες με τους φάρους σας για να τις ανεβάσουμε στα stories μας. Καλές δημιουργίες !

Στείλτε τις φωτιγραφίες σας σε προσωπικό μήνυμα, πατώντας κλικ εδώ!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *