Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός! Κερδίστε το παραμύθι Βροχούλης Σαμελένιος!

Ο συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Βάιος Ντάφος, πριν λίγο διάστημα μας είχε δώσει συνέντευξη στο polkadots.gr, ανακοινώνοντάς μας την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, “Βροχούλης Σαμελένιος“. Σήμερα, σε συνεργασία με τις εκδόσεις I Write, σας δίνουμε τη δυνατότητα να κερδίσετε, εντελώς δωρεάν, το υπέροχο αυτό παραμύθι. Δείτε στο τέλος του άρθρου θα λάβετε μέρος στο διαγωνισμό στη σελίδα μας στο Facebook ή στο λογαριασμο μας στο Instagram . Οι νικητές θα είναι δύο (ένας σε Facebook κι ένας στο Instagram) και θα ανακοινωθούν στις 4/7/2020.

Βροχούλης Σαμελένιος του Βάιου Ντάφου – Βιβλιοκριτική

Ο Βάιος Ντάφος μας μιλάει για μία ονειρική Πολιτεία στα σύννεφα που έχει το πιο νόστιμο και θεραπευτικό νερό του κόσμου. Το νερό αυτό θα μπορούσε να είναι το νερό του πλανήτη μας, η δύναμη της αγάπης και η χαρά της ζωής. Ο Σαμελένιος είναι ένα παιχνιδιάρικο μικρό συννεφάκι που αγαπάει όχι μόνο τα σύννεφα, αλλά και τους τόσο διαφορετικούς από αυτόν ανθρώπους. Όμως όπως σε όλες τις όμορφες πολιτείες, ζει ένας μοχθηρός μάγος που θέλει να κλέψει από την πηγή της αγάπης. Σταδιακά “δηλητηριάζει” την πολιτεία και τους κατοίκους της, όπως κάθε τοξικός άνθρωπος. Ο Σαμελένιος όμως με τη δύναμη της αγάπης του, καταφέρνει να “νικήσει” το μάγο και παράλληλα να κάνει όλο τον πλανήτη καλύτερο.


Ενα παραμύθι γεμάτο μηνύματα που κάθε φορά που το διαβάζεις έχει και κάτι καινούργιο να σου πει. Είναι γραμμένο με εξαιρετικά εύληπτο τρόπο, ενώ η εικονογράφηση το πλαισιώνει μοναδικά. Είναι ένα βιβλίο γλυκό σαν μέλι, όπως και το όνομα του κεντρικού ήρωά μας.

Παρακάτω θα βρείτε δραστηριότητες, κατασκευές, παιχνίδια και ένα πείραμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σχολείο ή το σπίτι, αφού διαβάσετε το βιβλίο.

Δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο Βροχούλης Σαμελένιος!

  • Παίζουμε κουκλοθέατρο. Κατασκευάζουμε μαζί με τα παιδια τους ήρωες του παραμυθιου σε χαρτί που πλαστικοποιούμε και παίζουμε κουκλοθεατρική παρασταση την ιστορια που διαβάσαμε.
  • Παίζουμε θέατρο/δραματοποίηση. Εμπνευσμενοι απο την ιστορία προσπαθούμε να αποδώσουμε την ιστορία και τους χαρακτήρες με το σώμα μας.
  • Μιλάμε για τον κύκλο του νερού. Κατασκευάζουμε μαζί με τα παιδιά αφίσα με τον κύκλο του νερου Τα σύννεφα φυσικά είναι οι ήρωες της Συννεφοπολιτείας και ο Βροχούλης μας!
  • Σκυταλοδρομίες με νερό. Ο Βροχουλης Σαμελενιος θελει να μεταφερει όσο περισσότερο νερό μπορει σε όλο τον κόσμο. Ανακαλυψε πως μια λίμνη έχει στερέψει και θέλει να βοηθήσει. Τα παιδιά χωριζονται σε δυο ομαδες ως βοηθοι του Σαμελενιου καλούνται σε συγκεκριμένο χρονικό διαστημα να μαζέψουν το νερό απο μια λεκανη και να τη μεταφερουν σε αλλη. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά κατανοούν βιωματικά την εξάτμιση και τη βροχή. Μέσα στη λεκανη υπάρχουν διάφορα εργαλεία σύλλεξης νερού και ετσι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και για την απορροφητικότητα/χωρητικότητα υλικών.
  • Κάνουμε το πείραμα του ουράνιου τόξου. Ο Σαμελενιος ζει στον μπλε ουρανο. Τα παιδια μιλουν για τα χρώματα βασικά και δευτερεύοντα και κάνουν πείραμα για να φτιάξουν το ουράνιο τόξο! Δείτε πως να κανετε το πείραμα, πατώντας κλικ εδώ!
image.png
  • Φυτεύουμε μυρωδικά και τα ποτίζουμε με νόστιμο νερό. Φύτευση μυρωδικών στην αυτοποτιζόμενη γλάστρα που φτιάχνεται με ανακυκλώσιμα υλικά. Ο Βροχούλης βοηθάει στο πότισμα των φυτών. Πότε όμως εκείνα αποφασίζουν να “πιουν” το νεράκι που τόσο απλόχερα τους δίνει; Τα παιδιά εκτός της γλάστρας φτιάχνουν και το σαμελενιοποτηστηράκι. Ως επίτιμοι βοηθοί του Βροχούλη ποτίζουν με το μαγικό νόστικο νερό της μαγικής πηγής τα φυτά τους(ενα μπουκαλακι βαμμενο γαλάζιο με κολλημένη την πλαστικοποιημένη φωτογραφία του Σαμελένιου. Δείτε πως να τη φτιάξετε πατώντας κλικ εδώ!
image.png
  • Κυνήγι θησαυρού. Ο Σαμελενιος έχασε το δρόμο για τη μαγική πηγή! Τα παιδιά παίζουν ενα κυνήγι θησαυρού, όπου σε κάθε γρίφο που λύνουν παίρνουν και μια βοηθητική οδηγία για να πουν-δώσουν στον Σαμελενιο.

Θέλετε να πάρετε ιδέες για γρίφους για το κυνήγι θησαυρού; Πατήστε κλικ και βρειτε το σχετικο printable!

  • Βιβλιοαξιολογηση. Τα παιδια ζωγραφιζουν την αγαπημενη τους σκηνη απο το παραμυθι.

Κατεβάστε το εδώ πατώντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

  • DiY φωτιστικό από χαρτόκουτο. Φτιάχνουμε τον Βροχούλη Σαμελένιο σε φωτιστικό για το δωμάτιο από χαρτόκουτο!   (οδηγίες για να το φτιάξετε θα βρείτε στο κανάλι μας—> https://www.youtube.com/watch?v=KRv_qLFhXoo ) 
image.png
DIY φωτιστικό απο χαρτόκουτο!

Πως να λάβω μέρος στον διαγωνισμό;

Για το Facebook (1ος νικητής):

🔴Η κλήρωση θα γίνει 4 Ιουλίου 2020🔴 Ο νικητής θα αναδειχθεί την ιδια μερα!

👉Όροι συμμετοχής:
Καντε like👍 στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και στη σχετική φωτογραφία του διαγωνισμού.
Καντε like👍 στο Facebook στις εκδόσεις iWrite.gr
Κάντε tag 👫 δύο φίλους σας
Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε και στις δύο πλατφόρμες (Facebook και Instagram) για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας.

(Πολλαπλά σχόλια επιτρέπονται αλλά με διαφορετικά tags)
🔴Η κλήρωση θα γίνει 4 Ιουlίου 2020🔴

Σημείωση: Σε κάθε πλατφόρμα θα ανακοινωθεί από ένας νικητής.

Για το Instagram (2ος νικητής):

🔴Η κλήρωση θα γίνει 4 Ιουλίου 2020🔴

👉Όροι συμμετοχής:

Κάντε follow στη σελίδα μας στο Ιnstagram και like στη σχετική φωτογραφία
Κάντε follow τις εκδόσεις Iwrite στο Instagram
Κάντε tag 👫 δύο φίλους σας
Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε και στις δύο πλατφόρμες (Facebook και Instagram) για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας.


(Πολλαπλά σχόλια επιτρέπονται αλλά με διαφορετικά tags)
🔴Η κλήρωση θα γίνει 4 Ιουλίου 2020🔴

Σημείωση: Σε κάθε πλατφόρμα θα ανακοινωθεί από ένας νικητής.

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

2 σκέψεις σχετικά με το “Διαγωνισμός! Κερδίστε το παραμύθι Βροχούλης Σαμελένιος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *