Κοινωνικό ενδιαφέρονΠαιδί

Η εμπειρία μου με το Webex (οδηγίες χρήσης τηλεκατάρτισης)


Μέχρι π.κ (προ κορωνοϊού) εποχή ήμουν αρκετά εξοικειωμένη με την τεχνολογία. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι είχα καλή γνώση αρκετών εφαρμογών επικοινωνίας. Στο κινητό και στο tablet μου έχω από Skype και Zoom μέχρι Viber και Messenger. Και ξαφνικά έρχεται το Webex να μου υπενθυμίσει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να μάθω. Τα τηλεφωνήματα από μαμάδες και φίλες, που ζητούσαν απεγνωσμένα να μάθουν τι είναι αυτό το Webex και πώς λειτουργεί επιβεβαίωσαν την αρχική μου απορία και έκπληξη.

Τι είναι η Webex;


Όχι δεν είναι ένα νέο καθαριστικό προϊόν, ούτε πανάκι καθαρισμού (αυτό είναι το wettex) . Είναι μία πλατφόρμα επικοινωνίας μέσα από την οποία μπορούμε να κάνουμε τηλεδιάσκεψη ακόμα και μάθημα (ιδανικά). Τη γνωρίσαμε, όπως και εγώ άλλωστε, όταν λάβαμε από το σχολείο των παιδιών μας ένα σύνδεσμο (link) για να κάνουμε διαδικτυακό μάθημα.

Η Cisco Webex Meetings είναι η προτεινόμενη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης από το ΥΠΕΠΘ για την πραγματοποίηση της σύγχρονης εκπαίδευσης. Μαζί με αυτό το link ήρθαν και πολλές απορίες (και τηλεφωνήματα όπως σας είπα). Σας περιγράφω τη δική μου εμπειρία.

Η λειτουργία του Webex

Λαμβάνω email από το σχολείο το οποίο με παραπέμπει σε ένα ημερολόγιο με συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για τη “συνάντηση-μάθημα”. Ψάχνοντας πολύ και πατώντας τυχαία κουμπάκια, μου βγήκε ένα link στο οποίο δεν μπορούσα να πατήσω πάνω για να μου εμφανίσει κάτι. Και τώρα; Σαν καλό παλικάρι, κάνω φυσικά αντιγραφή- επικόλληση (copy-paste). Μου βγαίνει το Google Play και κατεβάζω την εφαρμογή.

Απλό θα μου πεις! Ίσως, αλλά όχι για όλους. Ειδικά, αν δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με την τεχνολογία. Πρέπει λίγο να το ψάξεις! Ευτυχώς, όταν ψάχνεις, βρίσκεις και βρήκαμε αυτό το πολύ ενημερωτικό βιντεάκι για να σας βοηθήσει.

Στο κανάλι The MultiMaker στο YouTube μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα με μεγάλη σαφήνεια όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για να κατεβάσετε και χρησιμοποιήσετε το Webex. Προσωπικά, μου φάνηκε πολύ κατανοητό. Οπότε, είτε είσαι ήδη εξοικειωμένος με τα νέα δεδομένα, είτε όχι θα σε βοηθήσει.

Πώς σας φάνηκε η όλη διαδικασία; Τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο,ε; Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και τη δική σας εμπειρία από τη χρήση εφαρμογών τηλε-μαθήματος!

Αντωνία

Γεια σας! Με λένε Αντωνία και είμαι εκπαιδευτικός, μαμά, σύζυγος, νοικοκυρά.Tους αγαπώ όλους μου τους ρόλους και προσπαθώ να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και συνδυαστικά. Γράφω με τις γνώσεις που έχω συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια και τα μοιράζομαι μαζί σας στο polkadots.gr .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *