Κοινωνικό ενδιαφέρονΝέα

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη νέα αναβάθμιση ασφαλείας του Zoom

Το Zoom, η γνωστή σε όλους μας εφαρμογή τηλεδιάσκεψεων, παρουσιάζει μια νέα αναβάθμιση, ως μέρος του 90-ημερών πλάνου της με σκοπό να ενισχύσει την ασφάλεια της εφαρμογής.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Zoom, τη χρήση του και τα, πριν την αναβάθμιση, προβλήματα ασφαλείας, μπορείς να κάνεις κλικ εδώ.

Σε αυτή τη νέα αναβάθμιση προστίθεται η δυνατότητα για νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στα Personal Meeting IDs για όλους τους Βασικούς λογαριασμούς. Το Personal Meeting ID (PMI) είναι, συνήθως, ένας 10ψήφιος αριθμός, μοναδικός για το λογαριασμό κάθε χρήστη. Ουσιαστικά, είναι το εικονικό “δωμάτιο” του χρήστη ή, με πιο απλά λόγια, ο αριθμός που οδηγεί στην προγραμματισμένη συνάντηση. Με τη νέα αναβάθμιση, το Zoom θα ζητάει κωδικό πρόσβασης για όλους τους Βασικούς λογαριασμούς. Επίσης, θα έχει έτοιμες τις προεπιλογές για ενεργοποιημένα δωμάτια αναμονής και για διαμοιρασμό οθόνης για τους hosts μόνο. Host είναι το άτομο που έχει κανονίσει τη συνάντηση, δηλαδή ο οικοδεσπότης.

Αίθουσα αναμονής

Η λειτουργία «αίθουσα αναμονής» είναι μια εικονική περιοχή κράτησης που εμποδίζει τους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε μια σύσκεψη έως ότου τους αποδεχτεί ο οικοδεσπότης  και τους δώσει πρόσβαση. Σχετικά με τις αίθουσες αναμονής (waiting rooms), η αναβάθμιση προβλέπει ότι αυτά θα είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή για τα PMIs. Μόνο ο οικοδεσπότης θα μπορεί να αφήνει κάποιον να μπει μέσα στη συνάντηση από το δωμάτιο αναμονής. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιοι θα παρακολουθούν τη συνάντηση. Επιπλέον, μόνο ο οικοδεσπότης θα έχει τη δυνατότητα να διαμοιράζεται την οθόνη στα PMIs.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εταιρία « στο μέλλον θα βάλουμε προεπιλογές και ρυθμίσεις για όλους τους λογαριασμούς του Zoom. Κωδικοί πρόσβασης θα ζητούνται για όλες τις συναντήσεις, καινούργιες και υπάρχουσες, και για τα webinars. Επίσης, θα απενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα να μπαίνεις μέσα σε μια συνάντηση από διαφορετικές συσκευές.

Θα υπάρξει υπενθύμιση προς τους χρήστες να αναβαθμίσουν την έκδοση του Zoom στην τελευταία που είναι η Zoom 5.0, η οποία περιλαμβάνει το νέο σύστημα κρυπτογράφησης του Zoom. Η αναβάθμιση θα επιτρέπει στο χρήστη να κάνει αναφορά για κάποιον άλλον χρήστη μέσα στη συνάντηση. Ακόμα, θα δίνεται η δυνατότητα στον οικοδεσπότη να βγάλει από τη συνάντηση κάποιον χρήστη.

Zoom 5.0

Το Zoom 5.0 είναι ήδη διαθέσιμο από τις 27 Απριλίου. Η εταιρεία με αυτή την αναβάθμιση θέτει νέα στάνταρ στην ασφάλεια της βιντεο-επικοινωνίας. Μετά τις 27 Μαΐου 2020, όλοι οι κάτοχοι λογαριασμού στο Zoom, οι οποίοι έχουν προηγούμενες εκδόσεις, θα πρέπει να τις αναβαθμίσουν στην νέα έκδοση. Πριν μπουν σε συνάντηση, θα τους ζητηθεί να χρησιμοποιήσουν την έκδοση 5.0 η οποία θα προσφέρει πλήρως ενεργοποιημένη κρυπτογράφηση για όλους τους λογαριασμούς.

Καλά και ασφαλή Zoomαρίσματα!

Πηγή: ΒL

Αντωνία

Γεια σας! Με λένε Αντωνία και είμαι εκπαιδευτικός, μαμά, σύζυγος, νοικοκυρά.Tους αγαπώ όλους μου τους ρόλους και προσπαθώ να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και συνδυαστικά. Γράφω με τις γνώσεις που έχω συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια και τα μοιράζομαι μαζί σας στο polkadots.gr .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *