Ασπρόμαυρες κάρτες Μοντεσσόρι για βρέφη
Ενημερωθείτε και προμηθευτειτε τις κάρτες Μοντεσσόρι για βρέφη. Το πιο σημαντικό παιχνίδι για μωρά από 3 μηνών!
Προμηθευτείτε τις 40 κάρτες Μοντεσσόρι πατώντας κλικ εδω —————–>40 ασπρομαυρες κάρτες Montessori για βρέφη
Αναρωτιέστε τι να κάνετε με ένα μωράκι 1 μήνα; Όπως παρατηρούμε τα νεογέννητα μωράκια μας δεν κάνουν και πολλά (φαινομενικά). Τρώνε, κοιμούνται, κάνουν γκριμάτσες και μερικές φορές κλαίνε. Παρόλο που έχουν αναπτύξει την ικανότητα της όρασης, δεν την έχουν αναπτύξει σε σημείο να εστιάσουν το βλέμμα τους σε κάποιο αντικείμενο. Σύμφωνα με έρευνες, τα μωράκια δεν μπορούν να δουν μακριά ή να εστιάσουν σε μακρινά αντικείμενα. Παράλληλα όμως η όραση είναι -σχεδόν- το μοναδικό τους εργαλείο που έχουν όταν γεννηθούν για να καταλάβουν τον κόσμο μας. Πώς μπορούμε εμείς λοιπόν να τα βοηθήσουμε να εξασκήσουν την όραση τους, ώστε να αναπτυχθούν και γνωστικά; Ο τρόπος είναι απλούστατος με τις κάρτες Μοντεσορρι!
Προμηθευτείτε ασπρόμαυρες κάρτες Μοντεσσόρι ebook (Καλημέρα κόσμε!) πατώντας κλικ εδω —————–>Καλημέρα κόσμε! ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ
Κάρτες Μοντεσσόρι για βρέφη
Σύμφωνα με αρκετούς αναπτυξιολόγους και παιδιάτρους η κατάλληλη περίοδος χρήσης των καρτών Μοντεσσόρι ξεκινά από τον τριτο μήνα. Άλλοι πάλι συνιστούν τη χρήση τους σχεδόν από τη γέννηση! Όλοι όμως συμφωνούν ότι είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για την όραση και μυαλό του μωρού μας.
Πως όμως χρησιμοποιούμε τις κάρτες Μοντεσσόρι;
Οι κάρτες Μοντεσσόρι έχουν πολλούς τρόπους χρήσης. Όσο το μωρό μας μεγαλώνει, θα δούμε ότι του κεντρίζουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερο, καθώς η όρασή του βελτιώνεται! Να τονιστεί εδώ ότι σιγά-σιγά θα δούμε και τις προτιμήσεις του μωρού μας. Κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό για μία νέα μανούλα. Το μωρό μας θα δείξει αυξημένη προσοχή σε κάποιες κάρτες και λιγότερη σε κάποιες άλλες.
1ος τρόπος χρήσης: Εξάσκηση εστιάσης βλέμματος
Ξαπλώνουμε το μωρό μας στα λυγισμένα πόδια μας με το κεφάλι του να κοιτάζει προς τα εμάς. Το μωρό μας ουσιαστικά θα είναι σαν να κάθεται. Παίρνουμε μια κάρτα στο χέρι μας και αρχίζουμε να την μετακινούμε μπρος-πίσω με αργούς, ήρεμους ρυθμούς. Προσέχουμε να μην ξεπεράσουμε την απόσταση των 30 εκατοστών, ιδίως αν το μωρό μας είναι κάτω των 2 μηνών. Με αυτή την άσκηση βοηθάμε σταδιακά το μωράκι μας να βελτιώσει τη βλεμματική εστίαση. Δεν πτοούμαστε αν το μωρό μας δεν εστιάσει την προσοχή του για πολλή ώρα σε μια κάρτα! Μπορούμε να την αλλάξουμε και να δοκιμάσουμε ξανά. Επίσης, δεν χρειάζεται να επιμένουμε με τις ώρες σε μία δραστηριότητα. 2-3 λεπτά είναι αρκετά για ξεκίνημα και σταδιακά θα αυξάνουμε το χρόνο, ανάλογα και με τις προτιμήσεις του μωρού μας.
2ος τρόπος χρήσης: Εξάσκηση στην καθοδήγηση του βλέμματος
Ξαπλώνουμε το μωρό μας όπως ακριβώς και στην προηγούμενη ασκησούλα και παίρνουμε μια καρτούλα στο χέρι μας. Στη συνέχεια, με αργές κινήσεις και χωρίς να ξεφεύγουμε σε απόσταση από τα 30 εκατοστά, μετακινούμε την κάρτα δεξιά-αριστερά. Με τον καιρό το μωράκι μας θα αρχίσει να ακολουθεί την καρτούλα που κινείται μπροστά του όλο και περισσότερο.
3ος τρόπος χρήσης: Μοντεσσοριανό Tummy time (μπρούμυτα)
Σίγουρα ο παιδίατρός μας θα μας αναφέρει το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε το μωράκι μας μπρούμυτα για να παίξει. Σε αυτή τη θέση το βρέφος θα μπορέσει να αναπτύξει κάποιους σημαντικούς μύες και σωματικές ικανότητες που θα το βοηθήσουν να κατακτήσει ομαλά τα μετέπειτα αναπτυξιακά ορόσημα και τις μεταξύ τους κινητικές μεταβάσεις. Σε ένα χαλάκι δρστηριοτήτων βάζουμε το μωράκι μας μπρούμυτα και φυσικά αν θέλουμε ξαπλώνουμε δίπλα του. Κρατάμε το χέρι μας μια κάρτα κάθετα μπροστά του ή αν το χαλάκι ακουμπάει σε τοίχο, στηρίζουμε 3-4 κάρτες όρθιες στον τοίχο. Αφήνουμε το μωρό μας να εξερευνήσει τις εικόνες μπροστά του. Αν επιλέξουμε τις καρτούλες με τα ζωάκια μπορούμε συνδυαστικά να κάνουμε και τον ήχο του ζώου που κοιτάζει το μωρό μας.
Προμηθευτείτε τις 40 κάρτες Μοντεσσόρι πατώντας κλικ εδω —————–>40 ασπρομαυρες κάρτες Montessori για βρέφη
Προμηθευτείτε ασπρόμαυρες κάρτες Μοντεσσόρι ebook (Καλημέρα κόσμε!) πατώντας κλικ εδω —————–>Καλημέρα κόσμε! ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ
4ος τρόπος χρήσης: Μόμπιλε (Montessori Munari)
Ένας πολύ γνωστός τρόπος απασχόλησης για τα βρεφάκια μας είναι τα κρεμαστά-μόμπιλε. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά “γυμναστηρια” (όπως ονομάζονται) μωρών, όπου αποτελούνται από το μαλακό χαλάκι δραστηριοτητων και ένα “κρεμαστάρι”, όπου εφαρμόζονται τα κρεμαστά παιχνιδάκια. Επίσης, κυκλοφορούν και ξύλινα γυμναστήρια, όπου μπορούμε να κρεμάμε εμείς ότι θέλουμε! Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα ξύλινο γυμναστήριο μωρών και μόνοι μας.
Πώς όμως χρησιμοποιούμε τις κάρτες Μοντεσσόρι σε ατή την περίπτωση; Τρυπάμε σε δύο σημεία τις κάρτες και δένουμε ένα κομμάτι σπάγο/σχοινί σε κάθε τρύπα. Στη συνέχεια, τα κρεμάμε πάνω στο γυμναστήριο. Βάζουμε το μωράκι μας να ξαπλώσει απο κάτω και συνοδεύουμε, εφόσον θέλουμε, με χαλαρή μουσική.
5ος τρόπος χρήσης: Αυθόρμητη ανακάλυψη
Ένας από τους βασικούς τομείς της μεθόδου Μοντεσσόρι είναι η αυθόρμητη ανακάλυψη των παιδιών μέσα από την χρήση εργαλείων και παιχνιδιών. Το εργαλείο μας σε αυτήν την περίπτωση είναι οι κάρτες Μοντεσσόρι! Υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα όπου το μωράκι μας είναι ξύπνιο, αλλά θεωρείται κενός χρόνος. Για παράδειγμα, όταν το αλλάζουμε στην αλλαξιέρα ή το έχουμε στο καθισματάκι του αυτοκινήτου και εμείς οδηγούμε. Μπορούμε λοιπόν να κολλήσουμε στον τοίχο πάνω από την αλλαξιέρα ή και πάνω στο ίδιο το έπιπλο μερικες από τις καρτούλες. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε στο αυτοκίνητο, κολλώντας στο μπροστινό κάθισμα μερικές καρτούλες Δεν ξεχνάμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα να τις αλλάζουμε.
6ος τρόπος χρήσης: Ανάπτυξη λεξιλογίου
Αυτός είναι ένας τρόπος που συνήθως χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερη ηλικία. Χρησιμοποιώντας τις καρτες που απεικονίζουν ζωάκια, μπορούμε να τις δείχνουμε στο παιδί μας, να λέμε ποιο ζωάκι είναι κι αν θέλουμε να κάνουμε και τον ήχο του.
Αυτοί είναι οι 6 αγαπημένοι μου τρόποι χρήσης των καρτων Μοντεσσόρι. Εσάς ποιος είναι ο αγαπημένος σας; Ποιά καρτούλα προτίμησε περισσότερο το μωράκι σας, αυτή την εβδομάδα; Πείτε μου κάτω στα σχόλια.
Προμηθευτείτε τις 40 κάρτες Μοντεσσόρι με 2,50€ πατώντας κλικ εδω —————–>40 ασπρομαυρες κάρτες Montessori για βρέφη
Pingback: Φύλλα εργασίας : Η φίλη μας η μέλισσα (3-5,5 ετών) - Polka Dots
Pingback: Αγαπητό ημερολόγιο: Τι είναι η κυστική ίνωση και γιατί να κάνεις αυτή την εξέταση στην εγκυμοσύνη! - Polka Dots
Pingback: Αγαπητό ημερολόγιο εγκύου: Τι είναι και πότε γίνεται η αυχενική διαφάνεια; - Polka Dots
Pingback: Ημερολόγιο εγκύου: Πότε κλοτσάει το μωρό πρώτη φορά; - Polka Dots
Pingback: Ημερολόγιο εγκύου: Τι είναι και πως γίνεται η Β επιπέδου; - Polka Dots