ΠαιχνίδιΠαιχνίδια Χειμώνα

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού με δωρεάν εκτυπώσιμο!

Κι αν οι γιορτές δεν είναι η καταλληλότερη περίοδος για ένα Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού, τοτε ποια περίοδος είναι; Σήμερα εκτός από το ΔΩΡΕΑΝ printable θα δούμε και πως μπορούμε να μετατρέψουμε ένα απλό κυνήγι θησαυρού σε escape room!

Με μία αναζήτηση σε χιλιάδες blog ελληνικά ή ξένα, βλέπουμε πόσο πολύ όλοι αγαπούν τα θεματικά κυνήγια θησαυρού. Κι αφού περνάμε μία από τις πιο μαγικές περιόδους του έτους, τα Χριστούγεννα, σίγουρα μας δίνει έναυσμα να παίξουμε ένα Χριστουγεννιάτικο κυνήγι. Και για να μην κουραζόμαστε, μέσα στο άρθρο θα βρούμε δωρεάν εκτυπώσιμο υλικό για να παίξουμε απευθείας στο σπίτι ή την τάξη. Μέσα στο υλικό θα βρούμε την ιστορία για την έναρξη του παιχνιδιού, τους γρίφους, τις λύσεις τους, αλλά και μια σελίδα με κενά πλαίσια γρίφων για να προσθέσουμε, εφόσον θέλουμε, επιπλέον γρίφους.

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού

Μπορώ να μετατρέψω το κυνήγι θησαυρού μου σε escape room;

Φυσικά! Ένα τυπικό θεματικό κυνήγι θησαυρού ξεκινάει διαβάζοντας την ιστορία, που μας βάζει στο κλίμα, και στην συνέχεια δίνοντας στους παίχτες το 1ο στοιχείο. Μπορούμε όμως να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον, αν θέλουμε να απασχολήσουμε τα παιδιά ακόμα περισσότερη ώρα! Για να μπορέσουν να κερδίσουν τον πρώτο γρίφο, θα πρέπει να ανακαλύψουν τη θέση του και για να ανακαλύψουν τη θέση του θα πρέπει να ολοκληρώσουν κάποιες δοκιμασίες-αγωνίσματα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε λουκέτο στο μπαούλο με τον θησαυρό και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία.

Τι δοκιμασίες-αγωνίσματα μπορώ να βάλω στα παιδιά;

Καλό θα ήταν οι δοκιμασίες να είναι κι αυτές θεματικές! Συνήθως αυτό που κάνω εγώ είναι να χωρίζω την ονομασία του μέρους που βρίσκεται ο πρώτος γρίφος σε συλλαβές ή σε γράμματα. Στη συνέχεια, λέω στα παιδιά ότι κάθε φορά που συμπληρώνουν συγκεκριμένους πόντους σε ένα παιχνίδι θα κερδίζουν ένα γράμμα ή μια συλλαβή. Αυτό σαν συνθήκη εκτός του ότι κάνει να παιδιά να διασκεδάσουν, ξεφεύγοντας από το κλασσικό κυνήγι θησαυρού, προάγει και το ομαδικό πνεύμα! Θα μπορούσαμε λοιπόν, να παίξουμε χριστουγεννιάτικη σκοποβολή, να γίνουμε χιονάνθρωποι ή να πρέπει να φτιάξουμε χιονόμπαλες απο χιόνι που δε λιώνει. Αυτές τις ιδέες καθώς και άλλες μπορούμε να βρούμε στους παρακατω συνδέσμους.
Φτιάχνουμε βρώσιμη πλαστελίνη χιονιού στο σπίτι (snow dough)!
3 διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια (part 1)
3 διασκεδαστικά παιχνίδια για να παίξουμε τα Χριστούγεννα (part 2)!

Τι υλικά χρειαζόμαστε για να παίξουμε το κυνήγι θησαυρού;

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι γλυκά ή παιχνιδάκια, ένα μπαουλάκι ή μια πιατέλα για να τα τοποθετήσουμε, το εκτυπώσιμο υλικό μας, και αν θέλουμε φακελάκια για να βάλουμε τα στοιχεία.

Που μπορώ να βρω το ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο υλικό για το κυνήγι θησαυρού;

Μπορούμε να κατεβάσουμε το παιχνίδι μας, πατώντας κλικ στο κουμπάκι Λήψη.

Αν το παιδί μας είναι έως 5 ετών μπορείτε να βρείτε και το εντελώς Δωρεαν χριστουγεννιάτικο βιβλιαράκι δραστηριοτήτων, όπου παρέα με τον Άη Βασίλη και τα ξωτικά του θα μάθουμε σχήματα, αριθμούς, θα εξασκήσουμε τη λεπτή μας κινητικότητα. Κάνουμε χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας!

Γιατί όμως οφείλουμε να επιδιώκουμε να παίζουμε παιχνίδια με τα παιδιά; Δείτε εδώ τις συμβουλές της ψυχολόγου μας Αργυρώς Κατσαρη. Πώς το παιχνίδι επιδρά στην ανάπτυξη των παιδιών;

Εσεις τι δώρο ζητήσατε από τον Άγιο Βασίλη; Ελάτε να το συζητήσουμε στη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/PolkaDotsChannel) ή στο Instagram (https://www.instagram.com/polkadots.gr/)!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *