Μαγειρεύουμε με τα παιδιά: Λαχταριστή μίνι πίτσα
Ας μαγειρέψουμε λαχταριστή μίνι πίτσα με τα παιδιά μας. Διάσκεδαση, δημιουργική απασχόληση και γεμάτες κοιλίτσες σε μία δραστηριότητα.
Εντάξει σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα; Λαχταριστό λιωμένο τυράκι, αρωματική σάλτσα και νοστιμότατα toppings που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Τα Σάββατα όπως καταλάβατε τα έχω αφιερώσει στη μαγειρική, γιατί έχουμε περισσότερο (συνήθως) χρόνο να μαγειρέψουμε μαζί με τους μικρούς μας σεφ. Είναι μια τέλεια δραστηριότητα για να μελετήσουμε βιωματικά μαθηματικές έννοιες και γιατί όχι να έρθουμε σε επαφή με νέες γεύσεις.
Το παν είναι η προετοιμασία
Όταν μαγειρεύω πίτσα με τα παιδιά, μου αρέσει να κάνω μια προετοιμασία πριν να τα φωνάξω στην κουζίνα. Κόβω τα λαχανικά και τα βάζω σε ξεχωριστά μπωλάκια και βάζω τη σάλτσα σε μπουκαλάκια squeeze. Όλα μαζί τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο δίσκο για να είναι εύκολα προσβάσιμα. Φυσικά, δεν είναι τίποτα υποχρεωτικό! Αν μάλιστα έχουμε και μεγαλύτερα παιδιά μπορούν κι εκείνα να συμμετέχουν στο κόψιμο κάποιων υλικών με το παιδικό μαχαίρι. Μια ωραία προσθήκη είναι να κόψουμε τα αλλαντικά μας με μικρούτσικα κουπατ για να έχουν σχηματάκια, π.χ. αστεράκια ή κυκλάκια. Αυτό εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο τα παιδιά.
Μίνι πίτσα ατομική συνταγή για παιδιά
- Έτοιμη ζύμη για πίτσα
- Λίγο αλεύρι
- Κόκκινη σάλτσα
- Μοτσαρέλα τριμμένη
- Ζαμπόν
- Ελιές
- Πιπεριές
- Μανιτάρια
- Μαγειρεμένο κοτόπουλο
- Ρίγανη/Βασιλικός
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, ανάλογα πάντα και με τις οδηγίες της έτοιμης ζύμης.
Λαδώνουμε καλά τα ταψάκια για καπκεικς με ένα πινέλο. Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα…προσοχή-προσοχή…ΜΠΡΟΣΤΑ στα παιδιά, αφού ξετρελαίνονται με το “ΠΟΠ” της συσκευασίας που ανοίγει.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με αλευράκι και ανοίγουμε τη ζύμη. Παίρνουμε ένα στρογγυλο κουπάτ ή ποτήρι και κόβουμε κυκλάκια. Την ζύμη που θα περισσέψει την ξανανοίγουμε με έναν πλάστη.
Οι μικροί σεφ και εμείς τοποθετούμε τα στρογγυλά μας ζυμαράκια στο ταψάκι και ρίχνουμε τα toppings της αρεσκείας μας! Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει η ζύμη μας και να λιώσουν τα τυράκια. Τα δικά μου συνήθως είναι έτοιμα σε 8-10 λεπτά.
Εύχομαι να δοκιμάσετε κι εσείς τα ατομικά πιτσάκια και σας προκαλώ να αντισταθείτε να μην τα φάτε καυτά από τον φούρνο, μόλις βγουν! Καλή μας όρεξη!
Μήπως θέλετε κάτι γλυκο; Δοκιμάστε αυτά:
Εύκολα ταρτάκια μαρμελάδας μόνο με 4 υλικά!
Συνταγή για το πιο αφράτο και φουσκωτό κέικ!