Δραστηριότητες/Δημιουργική απασχόληση για παιδιάΧρόνος με το παιδί

Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη μέσω ΕΛΤΑ και κάνουμε χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας!

Ας στείλουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη στην μακρινή Καισάρεια με τη βοήθεια των Ελληνικών Ταχυδρομίων! Το καλύτερο; Θα λάβουμε και απάντηση!

Τα γιορτινά γραμματοκιβώτια έχουν ξεκινήσει σιγά-σιγά να λαμβάνουν θέση έξω από πολλά καταστήματα Ελληνικών Ταχυδρομίων. Τα γραμματοκιβώτια βάζουν τα καλά τους και περιμένουν τους μικρούς μας φίλους να τα γεμίσουν με φακέλους! Στη φετινή απαντητική επιστολή, το κείμενο, υπογράφει με πολλή αγάπη, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αντώνης Παπαθεοδούλου ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.

Πώς μπορώ να συνδυάσω το γράμμα μου με Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες;

Αν δεν προλάβατε φέτος λόγω των συνθηκων να αγοράσετε βιβλιαράκι δραστηριοτήτων για το νηπιαγωγείο, μην αγχώνεστε. Σας έχω ετοιμάσει ένα μικρό βιβλιαράκι με 10 χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας που περιλαμβάνουν γλώσσα, αριθμούς, σχήματα, χαρτοκοπτική και εικαστικά. Φυσικά περιλαμβάνεται και ενα επιστολόχαρτο για τον Άγιο Βασίλη!

Φτιάξατε DIY Χριστουγεννιάτικα ημερόλογια αντίστροφης μέτρησης με ποτήρια μιας χρήσης και χρωματιστά χαρτιά;

Μπορώ να βρω παραπάνω πληροφορίες για να στείλω το γράμμα στον Άγιο Βασίλη μέσω ΕΛΤΑ;

Μα φυσικά! Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται στην 28η χρονιά αυτής της σούπερ χριστουγεννιάτικης και γιορτινής δράσης και έχει ετοιμάσει για εσάς μια σελίδα με πολλά καλούδια. Εκτός από τις απαραίτητες πληροφορίες και τους χάρτες για το που θα βρείτε τα κόκκινα γραμματοκιβώτια, θα βρείτε online παιχνίδια, βίντεο οδηγιών συγγραφής του γράμματος και πολλά άλλα. Είναι μια ωραία ευκαιρία να εξελίξουμε το γραπτό λόγο με ενα πολύ γιορτινό τρόπο. Μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης μας δίνει βήμα-βήμα τις οδηγίες για το πως να γράψουμε σωστά το γράμμα,κάτι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει του μικρούς μας φίλους. Η προθεσμία αποστολής επιστολών είναι μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Μπείτε στο site των ΕΛΤΑ—->https://hohoho.elta.gr/

Εσεις τι δώρο θα ζητήσετε από τον Άγιο Βασίλη; Ελάτε να το συζητήσουμε στη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/PolkaDotsChannel) ή στο Instagram (https://www.instagram.com/polkadots.gr/)!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

One thought on “Στέλνουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη μέσω ΕΛΤΑ και κάνουμε χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας!

  • Κατερίνα Πλέσσα

    Σας ευχαριστούμε πολύ! Καλή Πρωτοχρονιά!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *