Γυμναστική για μαμάδεςΜαμά

Nιώθετε πόνο στον αυχένα; Δοκιμάστε ασκήσεις χαλάρωσης

Αν νιώθουμε πόνο στον αυχένα, αυτές οι ασκήσεις χαλάρωσης θα μας ανακουφίσουν. Αν οι πόνοι επιμένουν, συμβουλευόμαστε το γιατρό μας.

Που βοηθάει ο αυχένας και ποιές οι λειτουργίες του;

Ο αυχένας μας αποτελεί το στήριγμα του κεφαλιού μας, είναι εύκαμπτoς και δίνει τη δυνατότητα στο κεφάλι να σκύβει, να στρίβει, να κοιτά ψηλά, αριστερά, δεξιά και να εκτελεί πολλές άλλες κινήσεις. Ταλαιπωρείται, όμως, συχνά με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να εμφανίσει ενοχλητικά συμπτώματα. 

Το να νιώθουμε στον αυχένα μας, είναι συχνά ένα ακόμα σύμπτωμα της εποχής του κορωνοιού, το οποίο δεν κρύβει συνήθως κάποια σοβαρή παθολογία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αίσθηση ενός άκαμπτου αυχένα και το να νιώθουμε πόνο, προκύπτει τις πιο πολλές φορές μετά από μια μέρα γεμάτη στρες ή στο τέλος πολύωρης εργασίας.

Πώς επηρεάζεται ο αυχένας από την δουλειά από το σπίτι;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν από το σπίτι με τη χρήση υπολογιστή, κινητού ή τάμπλετ. Συνήθως οι περισσότεροι δεν τοποθετούμε σε σωστό σημείο τον υπολογιστή μας, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του αυχένα μας. Η επιβάρυνση του αυχένα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ενοχλήσεις μέχρι και μούδιασμα στις παλάμες μας.

Όντας κι εγώ στην κατηγορία των ανθρώπων που δουλεύουν αρκετά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, άρχισα να έχω πόνο στον αυχένα καθώς και πονοκέφαλο. Αναζήτησα στο διαδίκτυο ασκήσεις για να μειώσω την ενόχληση και να μπορώ να αντεπεξέλθω με μεγαλύτερη άνεση στο ωράριό μου.

Αν δε δουλεύετε από το σπίτι, πολύ σημαντική είναι η χρήση μάσκας! Δείτε το άρθρο μας “Πώς να φτιάξω μάσκα σε 1′ λεπτό”, πατώντας κλικ εδώ.

Ασκήσεις για πόνο στον αυχένα

Οι ασκήσεις που μπορούμε να βρούμε στο διαδίκτυο είναι πραγματικά άπειρες. Αυτές όμως που δούλεψαν περισσότερο για εμένα ήταν οι διατάσεις και απλές ασκήσεις με τη συνοδεία χεριών. Είναι εύκολες δεν χρειάζονται εξοπλισμό και μπορούν να γίνουν παντού.

Σημείωση: Να πω εδώ πως δεν έχω αυχενικό, οπότε αν έχετε κάτι τέτοιο καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ακολουθήσετε οποιοδήποτε ασκησιολόγιο.

Βίντεο με ασκήσεις για πόνο στον αυχένα

Στο παρακάτω βίντεο η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη και το κανάλι forma mag μας δείχνει ασκήσεις ανακούφισης αυχενικού πόνου. Το καλύτερο; Σε διάρκεια λιγότερη των 10 λεπτών θα έχετε ολοκληρώσει τις ασκήσεις ακόμα και από την καρέκλα του γραφείου σας!

Και τα παιδιά καλό είναι να γυμνάζονται ακόμα και στο σπίτι! Αν τα παιδιά σας είναι μικρά, δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα μέσα από παραμύθια, πατώντας κλικ εδώ!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

One thought on “Nιώθετε πόνο στον αυχένα; Δοκιμάστε ασκήσεις χαλάρωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *