Κοινωνικό ενδιαφέρον

Πάρτε μέρος στην έρευνα μας σχετικά με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Στις 10 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων στα πλαίσια της πρόληψης και προστασίας κατά του ιού COVID-19. Από εκείνη τη στιγμή και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, άλλαξαν πολλά πράγματα γύρω από την εκπαίδευση. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαμε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα, τα οποία ξαφνικά έπρεπε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε. Όπως διαφαίνεται, αυτά τα νέα δεδομένα εκπαίδευσης από απόσταση ήρθαν για να μείνουν. Τουλάχιστον όσο διαρκεί η κρίση του ιού. Πόσο αποτελεσματική πιστεύετε είναι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση; Πάρτε μέρος στην έρευνα που κάνουμε και συμβάλετε στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων!

Πρώτα ας μιλήσουμε για αυτή τη μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας και ας μάθουμε περισσότερα πράγματα σχετικά με αυτή. Στη συνέχεια θα βρείτε την έρευνα που ετοιμάσαμε και μπορείτε να τη συμπληρώσετε ανώνυμα. Η συμβολή σας είναι σημαντική!

Τι είναι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση;

Ξεκίνησε πριν από 150 χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς με την ταυτόχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών. Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να είναι Σύγχρονη και Ασύγχρονη. Η Σύγχρονη Εκπαίδευση απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των μαθητών και του εκπαιδευτικού. Η αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητή και εκπαιδευτικού γίνεται σε ”πραγματικό χρόνο”, και κατά την διάρκειά της μπορούν να ανταλλάσσουν εκτός από απόψεις και εκπαιδευτικό υλικό. Η Ασύγχρονη Εκπαίδευση δεν απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται συγκεντρωμένοι μαζί στον ίδιο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Η μέθοδος εκπαίδευσης από απόσταση που χρησιμοποιείται πιο πολύ τώρα είναι αυτή που αξιοποιεί και τα δύο είδη, σύγχρονη και ασύγχρονη.

Διαβάστε επίσης την πολύ συγκινητική επιστολή της δασκάλας από το 12ο Δημοτικό Βύρωνα προς τους μαθητές της που δεν έχουν τάμπλετ ή υπολογιστή και αποκλείονται από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τι εργαλεία/μέσα χρειάζομαι στην εκπαίδευση από απόσταση;

Για να μπορώ να συμμετέχω στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση θα χρειαστώ έναν υπολογιστή και σύνδεση στο Ίντερνετ. Η χρήση υπολογιστή ενδείκνυται σε σχέση με τα τάμπλετ ή τα κινητά τηλέφωνα, αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα υπολογιστή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι αυτά. Η σύνδεση στο διαδίκτυο θα πρέπει να είναι καλή ώστε να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, η δυνατότητα εκτύπωσης είναι σημαντική όταν έχουμε να εκτυπώσουμε ψηφιακό υλικό.

Η έρευνα είναι η δημιουργία νέας γνώσης.

Neil Armstrong

Λίγα λόγια για την έρευνα

Η έρευνα που έχει ως τίτλο “Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση: αντιλήψεις και ανησυχίες των γονέων για την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας στην σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση” γεννήθηκε ως ιδέα όταν, ύστερα από επαφή με γονείς, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επίσης, εμφανής ήταν η ανησυχία των γονέων γύρω από το μάθημα από απόσταση, τη χρήση των τεχνολογικών μέσων και την αποτελεσματικότητά του.

Ο σκοπός, λοιπόν, της έρευνας είναι να αποτυπώσει μέσα από βασικές ερωτήσεις που έχουν προκύψει σχετικά με την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης από απόσταση, πόσο πραγματικά αποτελεσματική είναι αυτή με βάσει κάποια στοιχεία, όπως η ηλικία των γονέων ή η σχέση τους με την τεχνολογία. Επιπλέον, η έρευνα θέλει να δείξει το βαθμό ανησυχίας των γονέων ως προς τη χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά τους για την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ανησυχία δεν εκδηλώνουν μόνο οι γονείς! Αν παρατηρήσατε ότι το παιδί σας εκδηλώνει ανησυχία ή αυξημένο άγχος λόγω της παραμονής του στο σπίτι στα πλαίσια της πρόληψης κατά του κοροναϊού, διαβάστε τι προτείνει η ψυχολόγος μας!

Η έρευνα δίνεται προς απάντηση τη δεδομένη στιγμή που η πλειοψηφία των μαθητών έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο είδη εκπαίδευσης από απόσταση, σύγχρονη και ασύγχρονη. Επομένως, οι γονείς έχουν διαμορφώσει μια γνώμη πάνω στο θέμα και μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αποτύπωση των συμπερασμάτων.

Θα χαρούμε πολύ να πάρετε μέρος στην έρευνα και να μας βοηθήσετε να βγάλουμε ένα έγκυρο συμπέρασμα για το οποίο θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά όταν αυτή ολοκληρωθεί. Φυσικά, τα δεδομένα θα μείνουν ανώνυμα και θα αφιερώσετε μόνο πέντε λεπτά. Μπορείτε να απαντήσετε μέχρι 26/05.

Για να ξεκινήσετε κάντε κλικ εδώ.

Ευχαριστούμε πολύ!

Αντωνία

Γεια σας! Με λένε Αντωνία και είμαι εκπαιδευτικός, μαμά, σύζυγος, νοικοκυρά.Tους αγαπώ όλους μου τους ρόλους και προσπαθώ να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και συνδυαστικά. Γράφω με τις γνώσεις που έχω συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια και τα μοιράζομαι μαζί σας στο polkadots.gr .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *