ΜαμάΝέα

Πώς να φτιάξω μάσκα στο σπίτι σε 1′ λεπτό!

Με το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων, όλοι έχουν τρέξει να αγοράσουν μάσκες για να προστατευτούν από τον Κορωνοϊό. Οι μάσκες μιας χρήσης δεν είναι μόνο αρκετά ακριβές, αλλά πλέον είναι και σε έλλειψη. Αν δεν πρόλαβες να αγοράσεις μάσκα ή αν βιάζεσαι να πας σούπερ μάρκετ ή στο σχολείο και ξέμεινες, εδώ σου έχουμε μια λύση!

Γιατί φοράμε μάσκα;

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόρδα όσο ήμασταν σε καραντίνα ο κίνδυνος ηταν μειωμένος και γι αυτό και δεν προσβλεπόταν υποχρεωτικά να φοράμε μάσκα. Λόγω της άρσης των μέτρων η χρηση προστατευτικής μάσκας σε κλειστους χώρους αποτελεί συμπληρωματικό προστατευτικό μέτρο. Τόνισε επίσης ότι δεν αναφέρεται σε ιατρικές απαραίτητα μάσκες, αλλά και σε αυτές που μπορούν να κατασκευαστούν με απλά υλικά στο σπίτι, γράφει ο αρθρογράφος στο ΈΘνος.

Κι έχοντας τα παραπάνω κατά νου σου προτείνουμε δύο τρόπους να φτιάξεις τη δική σου μάσκα. Ο πρώτος τρόπος είναι πιο προσωρινός, ενώ ο δεύτερος πιο επαγγελματικός! Και οι δύο τρόποι πάντως σύμφωνα με τα λόγια του κ. Τσιόρδα είναι ικανοποιητικοί.

Πως να φτιάξω μάσκα σε 1′ λεπτό!

Φυσικά να πούμε εδώ πως είναι κάτι προσωρινό και ουδεμία πρόθεση δεν έχουμε να μειώσουμε την ποιότητα φαρμακευτικών μασκών! Παρόλα αυτά για μια πρόχειρη, γρήγορη λύση είναι ότι πρέπει! Η κοπέλα στο παρακάτω βίντεο μας δείχνει πως να φτιάξουμε προσωρινές μάσκες απο μία κάλτσα (βαμβακερή) και τίποτα άλλο! Αν και ωραίος και γρήγορος τρόπος θεωρώ πως μέσα στο καλοκαίρι θα είναι πολύ ζεστή για να τη φορέσεις!

Vc mesmo pode fazer: com apenas 1 minuto

Δημοσιεύτηκε από Josilane Santana στις Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

Πως να φτιάξω μάσκα πιο επαγγελματική στο σπίτι;

Αν πάλι θέλεις κάτι λίγο πιο εξειδικευμένο και κυρίως δροσερό μιας και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει, μπορείς να δοκιμάσεις την πρόταση του παρακάτω βίντεο! Εντός τριών λεπτών μας δείχνει πως να φτιάξουμε τη δική μας μάσκα και να προστατευτούμε από τα μικρόβια. Το καλύτερο είναι ότι έχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστείς ραπτομηχανή!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν ξεχνάμε ύστερα απο κάθε χρήση να πλένουμε και να σιδερώνουμε τις μάσκες μας!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

3 σκέψεις σχετικά με το “Πώς να φτιάξω μάσκα στο σπίτι σε 1′ λεπτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *