Κατασκευές για την ΆνοιξηΚατασκευές για το ΦθινόπωροΚατασκευές για τον ΧειμώναΠαιχνίδι

Παίζουμε κουτσό μέσα στο σπίτι! Το τέλειο παιχνίδι εκτόνωσης

Φτιάχνουμε κουτσό στο σπίτι με απλά υλικά και παίζουμε με την ψυχή μας!

Όταν ο καιρός ή ο κορωνοϊός δεν μας επιτρέπουν να βγούμε έξω και να παίξουμε σε κάποιο πάρκο ή παιδική χαρά, φέρνουμε τη διασκέδαση στο σπίτι. Το κουτσό είναι η τέλεια ιδέα για να εκτονωθούν τα παιδιά, να γελάσουν και να εξασκήσουν την αδρή τους κινητικότητα. Αδρή κινητικότητα είναι η ικανότητα των παιδιών να ενεργοποιούν μεγάλους μύες ή μυικές ομάδες με τη βάδιση, το τρέξιμο, κ.λ.π. Έτσι κι αλλιώς όμως, όταν καταφέρνουμε να συνδυάσουμε τη γυμναστική με τη διασκέδαση, έχει πάντα θετικά αποτελέσματα!

Πώς μπορώ να παίξω κουτσό στο σπίτι;

Όσοι είναι τυχεροί και έχουν κήπο, νομίζω δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια κιμωλία για να σχεδιάσουμε το κουτσό μας και ένα πετραδάκι είναι τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε. Βέβαια ακόμα και αν έχουμε κήπο, μερικές φορές ο καιρός δεν μας επιτρέπει να τον ευχαριστηθούμε. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικούς εναλλακτικούς τρόπους να παίξουμε κουτσό μέσα στο σαλόνι μας.

Ποιοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού;

Ρίχνουμε την πέτρα μας και πρέπει να πετύχουμε το κουτάκι με το νούμερο 1 χωρίς να ακουμπήσουμε στις γραμμές, αλλιώς χάνουμε τη σειρά μας. Αν το καταφέρουμε, ξεκινάμε το κουτσό μέχρι να φτάσουμε στον τελικό αριθμό, που συνήθως είναι το 9 και μετά γυρνάμε προς τα πίσω. Όταν φτάσουμε στο κουτάκι με την πέτρα, την μαζεύουμε προσεκτικά και ολοκληρώνεται ο γύρος μας. Αν τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς να πατήσουμε σε καμία γραμμή, συνεχίζουμε με τον επόμενο αριθμό. Αν πατήσουμε σε γραμμή, χάσουμε την ισσοροπία μας ή ξεχάσουμε το πετραδάκι μας, τότε χάνουμε τη σειρά μας και παίζει ο επόμενος παίχτης.

Μήπως θέλετε να παίξετε ένα διαφορετικό κουτσό; Τότε πατηστε κλικ στον σύνδεσμο και παίξτε αυτό το τέλειο παιχνίδι εκτόνωσης (συμπεριλαμβάνεται και δωρεάν printable)!

Κουτσό στο σπίτι με χαρτοταινία

Υλικά:

  • Χαρτοταινία
  • Μπαλόνι γεμισμένο με αλεύρι
  • Μπόλικη διάθεση

Η χαρτοταινία ουσιαστικά λειτουργεί σαν μια κιμωλία. Κολλάμε λοιπόν τη χαρτοταινία μας στο πάτωμα, σχεδιάζοντας κουτάκια. Στη συνέχεια, “γράφουμε” τους αριθμούς -καλά μαντέψατε- πάλι με τη χαρτοταινία. Γεμίζουμε ένα μπαλόνι με αλεύρι και το παχνίδι ξεκινά.

Κουτσό από χαρτόκουτο

Υλικά:

  • Κούτα
  • Τέμπερα
  • Μπαλόνι γεμισμένο με αλεύρι
  • Ανεβασμένη διάθεση

Παίρνουμε μια μεγάλη κούτα και σχεδιάζουμε το κουτσό μας χρησιμοποιώντας τέμπερα. Αν δεν έχουμε μεγάλη κούτα, μπορούμε να κόψουμε τετραγωνάκια απο μικρότερες κούτες ή χαρτόνια και να τα ενώσουμε με τη χαρτοταινία. Σχεδιάζουμε τους αριθμούς με τη βοήθεια των παιδιών μας και γεμίζουμε το μπαλόνι μας με αλεύρι. Έτοιμο και καλή μας διασκέδαση!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *