Κατασκευές για την ΆνοιξηΚατασκευές για το ΚαλοκαίριΚατασκευές για το ΦθινόπωροΠαιδίΠαιχνίδι

Αυτό είναι το τέλειο παιχνίδι εκτόνωσης για το σπίτι! (printable)

Ας το παραδεχτούμε, μένουμε σπίτι πολλές μέρες και το να βρίσκουμε τρόπους εκτόνωσης είναι πλέον απαραίτητο! Και τι καλύτερο από το να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να εκτονωθούν με ένα πολύ εύκολο παιχνίδι;

Τα παιχνίδια εκτόνωσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στην καθημερινότητα των παιδιών, καθώς έχουν πολλά οφέλη! Μερικά από αυτά είναι η μείωση του άγχους, η αύξηση της αυτοπεποίθησης και η ψυχαγωγική γυμναστική! Επίσης, βοηθούν στην μυική ενδυνάμωση και στη βελτίωση του ύπνου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι που προτείνω μοιάζει αρκετά με το κουτσό, είναι πολύ εύκολο στο στήσιμο και στην προετοιμασία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά χαρτιά, εκτυπωτή και χαρτοταινία. Αν δεν έχουμε εκτυπωτή, μπορούμε να σχεδιάσουμε στα χαρτιά μας. Μάλιστα μπορούν να συμμετέχουν και τα ίδια τα παιδιά σε αυτό!

Προετοιμασία παιχνιδιού

Πάμε λοιπόν να δούμε πως προετοιμάζουμε το παιχνίδι. Ξεκινάμε ζωγραφίζοντας ή εκτυπώνοντας στα χαρτιά μας παλάμες και πατούσες. Ο αριθμός των χαρτιών που χρειαζόμαστε είναι αντίστοιχος με το πόσο μεγάλο θέλουμε να είναι το κουτσό μας. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ 30 χαρτιά εκ των οποίων οι 20 είναι πατούσες και οι 10 παλάμες. Στο τέλος του ποστ, σας έχω ενα pdf αρχείο που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν ή για εκτύπωση.

Εσείς έχετε σαπουνίσει τα χέρια σας με πλαστελίνη;! Αν όχι, και σας αρέσουν οι κατασκευές μπορείτε να φτιάξετε την πιο μαλακή και μοσχομυριστή σαπουνοπλαστελίνη πατώντας κλικ εδώ!!

Στήσιμο παιχνιδιού

Τώρα χρειαζόμαστε έναν ανοιχτό χώρο μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι. Ξεκινάμε και κολλάμε με χαρτοταινία τα χαρτιά μας σε τριάδες στο πάτωμα. Έχοντας στο νου μας ότι κάθε τριάδα πρέπει να περιλαμβάνει 2 πατούσες και 1 παλάμη. Μπορείτε να δείτε ένα προσχέδιο και πάνω-πάνω στη φωτογραφία του άρθρου.

Πώς παίζεται το παιχνίδι

Και τώρα ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε! Ο στόχος είναι να ακολουθήσουμε τις εντολές που βρίσκονται στο πάτωμα χοροπηδώντας. Όπου μας δείχνει πατούσα πατάμε με το πόδι μας και όπου δείχνει χέρι, ακουμπάμε με το χέρι μας. Βάζουμε ένα χρονόμετρο και προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας, χωρίς κανένα λάθος, πριν λήξει ο χρόνος. Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε τη διαδρομή -σωστά- κερδίζουμε ένα πόντο. Στο τέλος αθροίζουμε τους πόντους μας και κερδίζει αυτός με τους περισσότερους.

Αν είσαι μαμά αυτός ο Οδηγός επιβίωσης στο σπίτι θα σου φανεί χρήσιμος. Πάτα κλικ εδώ για να τον δεις!

Αυτό το παιχνίδι είναι μια εξαιρετική παραλλαγή από το κλασσικό κουτσό. Δε χρειάζεται τόσο ισορροπια, όσο γρήγορη αντίδραση και είναι και τέλεια αερόβια γυμναστική! Οπότε σας προτείνω να συμμετέχετε κι εσείς. Όχι μόνο θα γυμναστείτε, αλλά θα έρθετε και πιο κοντά στα παιδιά σας!

Ακολουθεί το αρχείο που σας υποσχέθηκα!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

2 σκέψεις σχετικά με το “Αυτό είναι το τέλειο παιχνίδι εκτόνωσης για το σπίτι! (printable)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *