ΜαμάΜπαμπάςΠαιδί

5 apps για να μάθεις Αγγλικά από το σπίτι

Σχολεία και φροντιστήρια αγγλικών έχουν κλείσει. Ακόμα και τα ιδιαίτερα μαθήματα σταμάτησαν! Πώς θα κρατήσουμε λοιπόν επαφή με την αγγλική γλώσσα, όλο αυτό το διάστημα; Σίγουρα, τα παιδιά δεν θα θέλουν να κάτσουν να διαβάσουν από μόνα τους με τον συμβατικό τρόπο. Εδώ, θα δούμε μερικές εφαρμογές για όλα τα επίπεδα αγγλικών. Ιδανικές, για να κάνουν τα παιδιά μία ευχάριστη επανάληψη και -γιατί όχι; -να μάθουν νέα πράγματα.

Για παιδιά κάτω των 6 ετών

First Words for Baby (by Androbaby) Μία από τις καλύτερες εφαρμογές για να μάθει το μικρό παιδί μας τις πρώτες του λέξεις στα Αγγλικά. Η εναλλαγή εικόνας και ήχου κάνει την εκμάθηση των λέξεων εύκολη και διασκεδαστική. Περιλαμβάνει παιχνίδια με κατηγορίες λέξεων και flashscards με ωραία προφορά και εύκολη χρήση. Ιδανικό για να περάσουμε ευχάριστο και εκπαιδευτικό, φυσικά, χρόνο με το μικρό μας.

Για παιδιά άνω των 6

English vocabulary Puzzle game (by MagikApp) : Τα παιδιά μαθαίνουν αγγλικές λέξεις μέσα από εικόνες, παζλ και σταυρόλεξα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τον τρόπο σκέψης τους. Το app αυτό περιλαμβάνει βασικές κατηγορίες λέξεων όπως οικογένεια,ζώα,χρώματα και άλλα πολλά. Η προφορά είναι αμερικάνικη, άρα και εύκολα κατανοητή. Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη στη χρήση και σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες των παιδιών.

Για μεγαλύτερα παιδιά:


Proficiency English tests (by Apps2all)
: Η εφαρμογή αυτή μοιάζει με όαση, καθώς περιλαμβάνει πάνω από 10.000 ασκήσεις πολλαπλής επιλογής και είναι για όλα τα επίπεδα( A,B,C, TOEFL,TOEIC). Ιδανική για όσους θέλουν να προετοιμαστούν για πτυχίο.

Για μικρούς και μεγάλους

Learn english with English video subtitle: Εάν σου αρέσουν τα βίντεο και τα παιχνίδια, αυτή η εφαρμογή θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τα αγγλικά σου, αφού μπορείς να κάνεις εξάσκηση στο λεξιλόγιο,στη γραμματική,στην προφορά των λέξεων ακόμα και σε ιδιωματικές εκφράσεις. Για κάθε βίντεο που διαλέγεις, μπορείς να βάλεις τους υπότιτλους στα Αγγλικά,να ακούσεις τη σωστή προφορά και να προσπαθήσεις να μάθεις λέξεις και εκφράσεις που σε ενδιαφέρουν! Μάθε αγγλικά εύκολα,γρήγορα και κυρίως διασκεδαστικά!

Για μουσικόφιλους

Learn languages with music( by lyrics training) : Για εσένα που σου αρέσει η μουσική και σιγοτραγουδάς στίχους στα αγγλικά, σου έχουμε την ιδανική εφαρμογή για να μάθεις τους στίχους των αγαπημένων σου τραγουδιών αλλά και Αγγλικά ταυτόχρονα (και όχι μόνο Αγγλικά αφού υποστηρίζονται και άλλες γλώσσες). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το αγαπημένο σου τραγούδι, να το ακούσεις προσεκτικά και να συμπληρώσεις/διαλέξεις τους στίχους που λείπουν στα κενά. Η καλύτερη άσκηση για να εξασκήσεις δεξότητες οπως listening, reading και writing. Δοκίμασέ το και δες τις αμέτρητες επιλογές που σου προσφέρει!

Αυτές οι εφαρμογές θεωρώ πως είναι ακριβώς ότι χρειάζονται τα παιδιά μας για εξάσκηση και εκμάθηση Αγγλικών. Είναι εξαιρετικά χρήσιμες, καθώς γεμίζουν διασκεδαστικά τις ελεύθερες ώρες, αλλά έχουν και μεγάλη εκπαιδευτική αξία! Δοκιμάστε τες κι εσείς και πιστεύω πως μία δοκιμή θα σας πείσει!

Αντωνία

Γεια σας! Με λένε Αντωνία και είμαι εκπαιδευτικός, μαμά, σύζυγος, νοικοκυρά.Tους αγαπώ όλους μου τους ρόλους και προσπαθώ να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και συνδυαστικά. Γράφω με τις γνώσεις που έχω συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια και τα μοιράζομαι μαζί σας στο polkadots.gr .

One thought on “5 apps για να μάθεις Αγγλικά από το σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *