Κατασκευές για παιδιάΚατασκευές για την ΆνοιξηΠαιδί

DIY κάδρο με φωτογραφίες για τη Διεθνή Μέρα Οικογένειας!

Σαν σήμερα καθιερώθηκε η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας το 1993 από τον ΟΗΕ. Κι εμείς τη γιορτάζουμε κατασκευάζοντας χειροποίητo DIY κάδρο οικογενειακών φωτογραφιών με 3 διαφορετικούς τρόπους!

Δηλώσατε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας για να κερδίσετε έναν υπέροχο πίνακα quilling; Βρείτε όλες τις πληροφορίες πατώντας κλικ εδώ! {ΕΛΗΞΕ}

quilling δελφίνια

Τι είναι η οικογένεια;

Οικογένεια είναι ένα σύνολο των ανθρώπων που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, βιολογικούς ή και όχι.

Για τους κοινωνιολόγους θεωρείται ο πυρήνας της κοινωνίας.

Γιατί είναι το πρώτο μας σχολείο στα… πάντα. Διδασκόμαστε αρχές, βιώνουμε συναισθήματα, διαμορφώνουμε το χαρακτήρα μας, καλύπτουμε τις βιολογικές και ψυχικές μας ανάγκες και πολλά, πολλά άλλα. Στην ουσία μας προετοιμάζει να ενταχθούμε στην ευρύτερη κοινωνία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που ο ΟΗΕ καθιέρωσε μια ημέρα προς τιμήν της Οικογένειας. Από την απόφαση αυτή φαίνεται η τεράστια σημασία που αποδίδεται στην οικογένεια σε παγκόσμιο επίπεδο!

Παγκόσμιες ημέρες και δραστηριότητες για παιδιά

Οι Παγκόσμιες Ημέρες είναι ένα πολύ καλό έναυσμα για να μας οδηγήσει σε δραστηριότητες και (γιατί όχι;) παιχνίδια και συζητήσεις με τα παιδιά. Στα περισσότερα νηπιαγωγεία και σχολεία θα έχετε δει να γίνονται κατασκευές ή και ολόκληρα project για την παγκόσμια ημέρα των ζώων, της τρίτης ηλικίας, κλπ. Γιατί λοιπόν να μην τιμήσουμε κι εμείς την Ημέρα της Οικογένειας με ένα diy κάδρο;

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας μπορούμε να φτιάξουμε με το παιδί το οικογενειακό μας δέντρο! Βρείτε εδώ ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο υλικό για να ξεκινήσετε.

DIY Κάδρο με μακαρόνια

παγκόσμια μέρα οικογένειας
κατασκευές για παιδιά

Θα χρειαστούμε χοντρό χαρτόνι, κατά προτίμηση χρησιμοποιούμε μια παλιά κούτα. Κόβουμε σε σχήμα ορθοφώνιο, τετράγωνο ή όπως αυτό που βλέπουμε στην 1η φωτογραφία. Βάφουμε το χαρτόνι μας και κολλάμε από πάνω την εκτυπωμένη φωτογραφία μας, αφήνοντας γύρω-γύρω κενό. Παίρνουμε μακαρόνια (φιογκάκια, πέννες ή κοχύλια) τα βάφουμε με τέμπερες και τα κολλάμε με θερμόκολλα στην κούτα. Έτοιμο το diy κάδρο! Αν θέλουμε κολλάμε κι ένα σπάγκο απο πίσω και το κρεμάμε στον τοίχο μας.

DIY Κάδρο ψηφιδωτό

πως να φτιάξω κάδρο ψηφιδωτό

Αν θέλουμε ένα πολύ γρήγορο κάδρο, αυτή θα είναι η επιλογή μας! Εκτυπώνουμε μια φωτογραφία και την κολλάμε σε χαρτόνι. Προσέχουμε να έχουμε αφήσει λίγο περιθώριο γύρω – γύρω. Στη συνέχεια κολλάμε περιμετρικά τα αυτοκόλλητά μας ή τα πολύχρωμα τετραγωνάκια μας. Έτοιμο! Θα είναι πολύχρωμο και θα είναι σίγουρα ξεχωριστό.

DIY Μοντέρνο κάδρο με ρολλά πολύχρωμου χαρτιού

φτιάχνω κάδρο χαρτί

Αν είμαστε φαν του μοντέρνου,τότε σίγουρα θα μας τραβήξει την προσοχή αυτό το κάδρο. Κάνουμε ρολλάκια από πολύχρωμο χαρτί και τα ασφαλίζουμε με λίγο σελοτέιπ. Στη συνεχεια τα κολλαμε όπως στη φωτογραφία ή σε όποιο συνδυασμό μας αρέσει. Προαιρετικά βάζουμε και κάποιο διακοσμητικό, όπως ένα υφασμάτινο λουλούδι.

Τι άλλο μπορώ να κάνω πέρα από το diy κάδρο;

Με έναυσμα την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τη σημασία της οικογένειας, αλλά και να αναπτύξουμε την ενσυναίσθηση τους συζητώντας και για παιδιά που δεν έχουν οικογένεια. Πως μπορεί να είναι αυτό και πώς να νιώθουν αυτά τα παιδιά;

Σε συνέχεια αυτού μπορούμε να μαζέψουμε κάποια ρούχα και παιχνίδια, να κάνουμε ζωγραφιές και να τα δωρίσουμε σε παιδάκια που έχουν ανάγκη.

Εναλλακτική στο παραπάνω θα ήταν να μιλήσουμε για τα αδέσποτα ζώα που κι αυτά δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, αφού δεν έχουν ακριβώς οικογένεια. Μπορούμε λοιπόν να φροντίσουμε ένα αδέσποτο ζωάκι, να επικοινωνήσουμε με τις φιλοζωικές για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της γειτονιάς ή αν μας το επιτρέπουν οι καταστάσεις να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι και να το φροντίσουμε. Αυτό θα μπορούσε να είναι από ένα χρυσόψαρο, μέχρι ένα γατάκι ή σκυλάκι!

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *