Χρόνος με το παιδί

5 εκπαιδευτικά παιχνίδια με αυτοκόλλητα!

Παίζουμε 5 εκπαιδευτικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα!

Τα αυτοκόλλητα είναι ένα υλικό χειροτεχνίας που αγαπούν όλα τα παιδιά μέχρι και τις πρώτες τάξει του δημοτικού. Είναι εύκολα στη χρήση και βγαίνουν σε πολλά σχέδια και χρώματα. Ξέρατε όμως ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για εκπαιδευτικούς λόγους; Μπορείτε να μάθετε στα παιδιά γράμματα και αριθμούς χρησιμοποιώντας τα γνωστά σε όλους αυτοκόλλητα!

Παίζουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια με αυτοκόλλητα

Πρόκειται για τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια, καθώς θέλουν ελάχιστη προετοιμασία και αρέσουν πολύ στα παιδιά. Κι όταν ακούς τα παιδιά απο μόνα τους να σου λένε “Κυρία, πότε θα ξαναπαίξουμε το παιχνίδι με τα αυτοκόλλητα”, ξέρεις ότι πέτυχε ο στόχος! Μάθηση και παιχνίδι δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ εχθροί.

Παίζουμε εκπαιδευτικά παιχνίδια ταξινόμησης!

Πάρτε αυτοκόλλητα κατά προτίμηση σε σχήμα κουκίδας και γράψτε επάνω αριθμούς ή και γράμματα. Σε ένα χαρτί Α4 λευκό ή σε χαρτόνι γράψτε τα νούμερα και τα γράμματα που γράψατε και στα αυτοκόλλητα. Δώστε τα στο παιδί και πείτε να του να κάνει αντιστοίχιση. Κάθε φορά που ενώνει γράμμα-γράμμα καλό είναι να λέει τη φωνή του γράμματος και κάθε φορά που ενώνει τον αριθμό να λέει δυνατά τον αριθμό.

Παγωτοαριθμοί!

Ένα απο τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με αυτοκόλλητα που χρησιμοποιώ κυρίως σε παιδιά νηπίου. Παίρνω στρογγυλά αυτοκόλλητα και φτιάχνω χωνάκια παγωτού όπως στη φωτογραφία. Τα παιδιά πρέπει να βάλουν τόσες μπάλες παγωτού, όσες ο αριθμός που αναγράφεται στο χωνάκι. Αν δεν έχετε αυτοκόλλητα κουκίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αυτοκόλλητο σας αρέσει. Μια φορά είχαμε φτιάξει παγωτά-δεινόσαυρους!

Γράφω το όνομά μου!

Γράψτε σε χαρτί μέτρου με μεγάλα γράμματα το όνομα του παιδιού και αφήστε το να γεμίσει το εσωτερικό των γραμμάτων με αυτοκόλλητα. Μπορείτε να το καθοδηγήσετε να βάζει τα αυτοκόλλητα με τη φορά που θα γράφαμε τα γράμματα!

Βάζω τόνους!

Αν το πρωτάκι σας αρνείται κατηγορηματικά να βάλει τόνους ή τους ξεχνάει, αυτό το παιχνίδι θα σας βοηθήσει. Γράφουμε τις λέξεις που θέλουμε σε ένα χαρτί και βάζουμε αυτοκόλλητα εκεί που τονίζεται η λέξη!

Σας άρεσαν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια με αυτοκόλλητα; Πατήστε κλικ εδώ και δείτε παιχνίδια για εξάσκηση στη Γλώσσα Α’ Δημοτικού!

Ένωσε με τη σειρά τους αριθμούς!

Βάλτε τα αυτοκόλλητα σε τυχαία σειρά και γράψτε από πάνω αριθμούς. Δώστε στο παιδί ένα μαρκαδόρο και παρακινείστε το να ενώσει τους αριθμούς με τη σειρά.

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

One thought on “5 εκπαιδευτικά παιχνίδια με αυτοκόλλητα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *