Δραστηριότητες/Δημιουργική απασχόληση για παιδιάΠαιχνίδιΠαιχνίδια Φθινοπώρου

Οι φυλλοκυνηγοί και άλλα παιχνίδια για την αρχή της χρονιάς!

Παιχνίδια για την αρχή της σχολικής χρονιάς!

Ποιος δε θέλει να ξεκινάει τη χρονιά του με λίγο παιχνίδι; Παρακάτω θα βρείτε διάφορες προτάσεις παιχνιδιού για την αρχή της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο!

Μάντεψε ποιος είναι!

Πηγή: teaching2and3yearolds

Βγάλτε φωτογραφίες τα παιδιά γυρισμένα πλάτη ή τα μάτια του κάθε παιδιού. Εκτυπώστε και πλαστικοποιήστε τις καρτέλες που μόλις δημιουργήσατε! Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις κάρτες και τραβήξτε μία από αυτές. Ζητήστε από τα παιδιά να βρουν σε ποιον ανήκουν τα όμορφα ματάκια/πλατούλα της φωτογραφίας!
Extra Tip: Μην ξεχάσετε στις φωτογραφίες να συμπεριλάβετε και τον εαυτό σας!

Μάντεψε που είναι!

Βγάλτε φωτογραφίες διάφορα σημεία ή γωνιές της τάξης. Μπορείτε ακόμα να φωτογραφήσετε σημεία του προαύλιου χώρου, ή του κεντρικού κτιρίου. Εκτυπώστε και πλαστικοποιήστε τις φωτογραφίες! Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις καρτέλες. Ένα-ένα παιδί με τη σειρά τραβάει μια καρτέλα και όλα τα παιδιά (ή τα παιδιά της ομάδας του, αν αποφασίσετε να το παίξετε σε ομάδες) κάνουν τρενάκι πίσω του. Το παιδί προσπαθεί να οδηγήσει το τρενάκι του στο σωστό σημείο ενδιαφέροντος.
Extra Tip: Φροντίστε η τελευταία καρτέλα να περιλαμβάνει τα τραπεζάκια/θρανία ή την παρεούλα, ώστε να γίνει εύκολα η μετάβαση στην επόμενη δράση.

Θεατρικά παιχνίδια

Τι καλύτερο από το να βάλουμε και τον φανταστικό κόσμο του θεάτρου στην καθημερινότητα μας! Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε 10 θεατρικά παιχνίδια που προτείνει η ομάδα Raining Cats and Bats! 9+1 θεατρικά παιχνίδια για να παίξετε στο σπίτι με τα παιδιά !

Στην αρχή της χρονιάς συνηθίζεται να παίζουμε μπόλικα παιχνίδια γνωριμίας! Εδώ θα βρεις μερικά ιδιαίτερα και εντελώς διαφορετικά παιχνίδια που σίγουρα θα κάνουν και τα πιο διστακτικά παιδιά να συμμετέχουν 3 παιχνίδια γνωριμίας για το νηπιαγωγείο που πρέπει να παίξετε

Οι φυλλοκυνηγοί -> ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ

Πρόκειται για ένα αυτοσχέδιο εκτυπώσιμο παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί μεμονωμένα ή ακόμα και ως μέρος της ευρύτερης θεματικής του φθινοπώρου! Τα παιδιά παίρνουν τους μεγεθυντικούς φακούς τους και προσπαθούν να βρουν ποιο φθινοπωρινό φύλλο κρύβεται στην καρτέλα αναζήτησης! Τι λέτε θα τα καταφέρουν;
Βρείτε το εκτυπώσιμο ψηφιακό υλικό εδώ: ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΥΛΛΑ

Στο ψηφιακό υλικό θα βρείτε:
1 ομαδικό παιχνίδι για τους φυλλοκυνηγούς του φθινοπώρου
12 φύλλα εργασίας (γλώσσα-προγραφή, μαθηματικά, ΤΠΕ, περιβάλλον) για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά Α’ δημοτικού

Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε φωτογραφίες για το πως περάσατε με τα παιδιά! Μπορείτε να μας στείλετε φωτογραφίες ή ακόμα και σχόλια στα social media μας!
Facebook page: https://www.facebook.com/PolkaDotsChannel/
Instragram: https://www.instagram.com/polkadots.gr/

παιχνίδια για την αρχή της χρονιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *