Κοινωνικό ενδιαφέρονΝέα

Zoom τηλεδιασκέψεις τι πρέπει να προσέξεις!

Ζoom τηλεδιασκέψεις γίνονται πλεόν καθημερινά εν μέσω καραντίνας. Πρόσφατα όμως ακούστηκε πως κωδικοί ασφαλείας παραβιάστηκαν σε αριθμό που ξεπερνάει τις 500.000, γράφει ο αρθρογράφος σε γνωστό ενημερωτικό site.

Τι είναι οι zoom τηλεδιασκέψεις;

Το zoom είναι ένα εργαλείο που προσομοιάζει πολύ με τις εφαρμογες Facetime και Skype και είναι το επικρατέστερο εν μέσω Κορωνοϊού. Για να συμμετέχεις σε ένα zoom meeting δε χρειάζεται να έχεις δικό σου λογαριασμό, απλώς να σου σταλεί ο σύνδεσμος με την πρόσκληση από τον host(δημιουργό) της τηλεδιάσκεψης. Πρόκειται για μια γρήγορη εφαρμογή με καλό ήχο και αρκετά ποιοτικη εικόνα. Μάλιστα σαν χρήση είναι τόσο εύκολο που μπορούν και το χρησιμοποιούν όλοι με ιδιαίτερη άνεση! Παιδάκια, γονείς, δάσκαλοι και ηλικιωμένοι έχουν μπει ήδη σε zoom τηλεδιασκέψεις!

Είναι το zoom δωρεάν;

Το zoom είναι δωρεάν για να φιλοξενήσεις μέχρι 100 επισκέπτες για 40 λεπτά. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για την εταιρεία σου με παραπάνω άτομα και για παραπάνω χρόνο, τότε χρεώνεσαι! Παρόλα αυτά το ότι δεν έχει ως προαπαιτούμενο οι χρήστες να έχουν προφίλ, το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο.

Τι πρέπει να προσέξω στις zoom τηλεδιασκέψεις;

Πριν κάποιο διάστημα γράφτηκε πως πουλήθηκαν κωδικοί στο dark web, με αποτέλεσμα να χακαριστεί όχι η εφαρμογή, αλλά οι χρήστες που είχαν προσωπικό προφιλ στην εφαρμογή. Αυτό τι σημαίνει; Πιθανότα δεν κινδυνεύεις αν δεν έχεις προφίλ στην εφαρμογή! ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΣ: Απλώς άλλαξε τον κωδικό σου!!! Ήδη η ίδια η Zoom έχει πάρει πάρα πολλά μέτρα για να αυξήσει την ασφάλεια του, οπότε σε μεγάλο ποσοστό δεν κινδυνεύεις. Παρόλα αυτά για να μην αγχώνεσαι, με μία απλή αλλαγή κωδικού σε ισχυρό και διαφορετικό από αυτόν που έχεις τώρα είσαι καλλυμένος/η.

Προτάσεις ασφαλείας από τους οργανισμούς

  • Δε διαμοιραζόμαστε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, εκτός και αν υπάρχουν στους κανονισμους του επίσημου site της εφαρμογής.
  • Προσέχουμε πολύ τα emails ή τους συνδέσμους πρόσκλησης σε ομαδικά meetings ή τηλεδιασκέψεις.
  • Και το σημαντικότερο: Αν ο αποστολέας είναι άγνωστος σε μας, πιθανότατα να είναι από phishing site, σχεδιασμένο να μοιάζει όπως ακριβώς και η Zoom. Κάθε κλικ εκεί, κρύβει τεράστιους κινδύνους.

ΠΗΓΗ: Newsbeast

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

One thought on “Zoom τηλεδιασκέψεις τι πρέπει να προσέξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *