Ημερολογιο Εγκυου

Αγαπητό ημερολόγιο: Πρώτα αποτελέσματα από τις εξετάσεις εγκυμοσύνης

Όταν πήρα τα πρώτα αποτελέσματα από τις εξετάσεις εγκυμοσύνης.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ξεκίνησα ένα ημερόλογιο. Μια πολύ προσωπική στήλη όπου σας παίρνω μαζί μου στο ταξίδι της εγκυμοσύνης μου! Για να δείτε το πρώτο post πατήστε κλικ εδώ –>Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης

17-10-2020 : Όταν πήρα τα πρώτα αποτελέσματα από τις εξετάσεις εγκυμοσύνης.

Κι ενώ μας έχουν πει πως οι εξετάσεις θα βγουν τη Δευτέρα, ο σύζυγος έχει μεγαλύτερη αγωνία από εμένα για τα αποτελέσματα. Καλεί λοιπόν στο διαγνωστικό μήπως και έχουν βγει όλες, εκτός από τις μοριακές, που θέλουν γύρω στις 20 μέρες για να βγουν. Οι εξετάσεις ήταν 8 σελίδες και νομίζω πρώτη φορά παίρνω τόσο βαρύ φάκελο στα χέρια μου σχετικό με αποτελέσματα αιματολογικής εξέτασης.

Έμαθα την ομάδα αίματός μου, το rhesus μου και ασθένειες που έχω περάσει. Είχαν γίνει μετρήσεις για το αν έχω διαβήτη, τιμές αιματοκρίτη και πολλά πολλά άλλα. Τα αποτελέσματα πάντως φαινόταν μια χαρά!

Στέλνουμε τα αποτελέσματα μέσω viber στο γιατρό, ο οποίος ακούγεται πολύ ευχαριστημένος και το μόνο που μου λέει είναι ότι έχω χαμηλή τιμή αιματοκρίτη κι γι αυτό έχω τόσο έντονη ζαλάδα και πάω σαν το μεθυσμένο ώρες-ώρες. Ο αιματοκρίτης από ότι μου είπε ο γιατρός, λογικά θα πέσει κι άλλο. Ο γιατρός με ενημέρωσε να μην αγχώνομαι για το μωρό, καθώς εκείνο λαμβάνει ότι χρειάζεται κανονικά. Και έμαθα πως είναι πολύ πιθανό να έχω κρύα άκρα (χέρια και πόδια) λόγω της αναιμίας, που προκλήθηκε από την εγκυμοσύνη.

Πάντως να πω εδώ ότι χάρηκα πολύ που ο γιατρός “σημείωσε” άλλο ένα τικ στα κουτάκια με τη λίστα της καλής συνεργασίας, καθώς είναι άμεσα διαθέσιμος και απαντάει πολύ γρήγορα! Επίσης, είναι επεξηγηματικός σε ότι κι αν τον ρωτήσεις, χωρίς να δυσανασχετεί.

Το μωράκι μεγαλώνει λοιπόν!

Τώρα που είμαι πιο σίγουρη ότι το μωρό μεγαλώνει σωστά, κατεβάζω ότι εφαρμογή υπάρχει στο κινητό σχετική με εγκυμοσύνη. Κατέβασα το BabyCentre, το 280days και το Pregnancy+, τα οποία πάνω κάτω τα ίδια λένε, αλλά όπως έχω ξαναπεί ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να διαβάζω! Το 280days μάλιστα σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις και να εκτυπώσεις το δικό σου εικονογραφημένο ημερολόγιο εγκυμοσύνης.

Άνοιξα λοιπόν μια-μια τις εφαρμογές και είδα ότι το έμβρυο σε αυτή τη χρονική φάση έχει μέγεθος φακής ή μέλισσας και ότι έχει <<ουρά>>. Εξαιρετικά… ωραίες… εικόνες μου δημιουργούνται. Χαχα! Διαβάζω επίσης ότι σε μια εβδομάδα η καρδιά του θα έχει σχηματιστεί και θα χτυπάει κανονικά! Ασσύληπτο το λες. Έχει μαύρες κουκίδες στο σημείο που θα αναπτυχθούν τα μάτια του και μικρές εσοχές εκεί που θα είναι τα αυτάκια και τα ρουθουνάκια του. Το δέρμα του είναι τόσο λεπτό που είναι σι-θρου (σαν τις μπλούζες που φορούσαμε στα 90s).

Το βραδάκι της ίδιας μέρας πήγαμε σε ενα φιλικό σπίτι, όπου τους ανακοινώσαμε τα νέα. Γηπεδικοί πανηγυρισμοί ακολούθησαν και μακρινές αγκαλιές και φιλιά, καθώς λόγω της κατάστασης πρέπει να προσέχουμε. Και κάπως έτσι, με γηπεδικούς πανηγυρισμούς από τους φίλους μας, τελείωσε κι αυτή η μέρα.

Είσαι ήδη μαμά και θέλεις να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί σου;

Δοκίμασε αυτά τα φύλλα εργασίας (100 σελίδες) πατώντας κλικ
εδώ ————–>ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ψηφιακό υλικό)<————–

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ψηφιακό υλικό)

Δες εδώ 3 προηγούμενα ποστ από το ημερολόγιο εγκυμοσύνης:
Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης
Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα τη β-χοριακή
Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα τον πρώτο υπέρηχο

Γνωρίστε τη Σοφι

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *