Ημερολογιο Εγκυου

Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα τη β-χοριακή

Αγαπητο ημερολόγιο (εγκύου). Η ημέρα που έκανα τη β-χοριακή!

Για όσους δεν γνωρίζουν, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησα ένα ημερόλογιο. Μια πολύ προσωπική στήλη όπου σας παίρνω μαζί μου στο ταξίδι της εγκυμοσύνης μου! Για να δείτε το πρώτο post πατήστε κλικ εδώ –>Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης

13-10-2020: Η ημέρα που έκανα τη β-χοριακή!

Έναν μήνα ακριβώς μετά τα γενέθλιά μου, ξυπνάω από το χάραμα γιατί ανυπομονώ! Σήμερα είναι η μέρα που θα κάνω τις αιματολογικές εξετάσεις για να μου επιβεβαιώσουν ότι είμαι έγκυος.

Πηγαίνω λοιπόν σε ένα διαγνωστικό κέντρο να κάνω την εξέταση για την β-χοριακή. Έχω αρκετές ζαλάδες και πόνους στο στομάχι. Εδώ να πω, πως ανήκω στην εξαιρετικά ψύχραιμη κατηγορία ανθρώπων που φοβάται τις ενέσεις. Όπως καταλάβατε, είμαι εξαιρετικα θαρραλέα!

Σήμερα όμως παρόλο το τεράστιο μίσος μου για τις ενέσεις, νιώθω εντελώς διαφορετικά. Είναι εξέταση με άλλο σκοπό και ανυπομονώ! Θέλω να ξέρω αν το τεστ εγκυμοσύνης, που έκανα χτες, έδειξε σωστό αποτέλεσμα.

Στο διαγνωστικό κέντρο που πήγαμε είχε αρκετό κόσμο και περίμενα αρκετή ώρα. Ύστερα απο περίπου 1,5 ώρα, η αιμολήπτρια φώναξε το όνομά μου για να κάνουμε την εξέταση. Ένα μικρό τσίμπι-τσίμπι , που λένε κι οι μαθητές μου και 1 φιάλη αίμα αργότερα, η αναμονή ξεκινάει ξανά.

Οι κοπέλες στο διαγνωστικό με ενημέρωσαν πως από τις 18.00 το απόγευμα θα μπορώ να παραλάβω τα αποτελέσματα της εξέτασης μου. Ευτυχώς που η αναμονή δεν είναι και τόσο μεγάλη! Οι εξετάσεις που αφορούν την εγκυμοσύνη βγαίνουν αυθημερόν, εκτός από αυτές του προγεννητικού ελέγχου (όπως έμαθα αργότερα- spoiler alert), για να μπορέσουν να προλάβουν οι γιατροί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιστεί.

Και τώρα;!

Άντε να περιμένω μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ευτυχώς που σήμερα έχω φροντιστήριο και αρκετές ώρες ιδιαίτερα, οπότε θα μείνω απασχολημένη, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Γύρω στις 18.00 το απόγευμα λοιπόν κι όπως πηγαίνω από το προτελευταίο μου ιδιαίτερο στο επόμενο, χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο σύζυγος, ο οποίος είχε πάει να παραλάβει τις εξετάσεις.

Με συγκίνηση μου ανακοινώνει πως η τιμή της εξέτασης έδειχνε ότι διένυα ήδη την 5η εβδομάδα και προφανώς οι ζαλάδες και οι καούρες ήταν τα πρώτα συμπτώματα. Κοίτα να δεις που εγώ νόμιζα ότι θα αδιαθετούσα! Αφού κλείσαμε το τηλέφωνο πήγα λοιπόν στη μαθήτριά μου. Βγαίνοντας απο το σπίτι της και οδηγώντας προς το δικό μου, συνειδηποιώ ότι ένα νέο πανέμορφο ταξίδι ξεκινά.

Στο σπίτι με περίμενε ο Παναγιώτης, ο οποίος ήδη είχε πει σε ελάχιστους πολύ κοντινούς ανθρώπους για τα αποτελέσματα του τεστ. Τέτοια χαρά δεν κρύβεται!

Πήρα το χαρτί των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στα χέρια μου, όπου η τιμή έδειχνε, ή ότι ήμουν περίπου 1,5 μήνα έγκυος ή ότι έχω δίδυμα, απ’ότι διάβασα.

Πάντως κατάλαβα γιατί οι γιατροί λένε να κάνεις κατευθείαν β χοριακή και όχι τεστ εγκυμοσύνης. Η διαφορά της αχνής γραμμούλας με τα “πλούσια” αυτά αποτελέσματα, τους δικαιώνει. Αύριο θα πρέπει να αποφασίσω με ποιον γυναικολόγο θα συνεργαστώ, καθώς πρόκειται για μια απο τις σημαντικότερες αποφάσεις, όπως με ενημέρωσαν οι φίλες μου.

Είστε βιβλιόφιλη σαν εμένα; Δοκιμάστε κάποιο από τα παρακάτω βιβλία εγκυμοσύνης:
Πατηστε κλικ — > Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ <—
Πατηστε κλικ — >9 ΜΑΓΙΚΟΙ ΜΗΝΕΣ <—

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

One thought on “Αγαπητό ημερολόγιο : Όταν έκανα τη β-χοριακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *