Κατασκευές για την ΆνοιξηΚατασκευές για το ΚαλοκαίριΚατασκευές για το ΦθινόπωροΚατασκευές για τον ΧειμώναΠαιχνίδι

3 παιχνίδια εκτόνωσης στο σπίτι με κάλτσες

Σήμερα θα δούμε 3 παιχνίδια εκτόνωσης στο σπίτι με κάλτσες που τα παιδιά θα καταευχαριστηθούν!

Αυτές τις μέρες περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να εκτονωνόμαστε στο σπίτι, καθώς έξω μπορούμε να βγούμε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης είναι φυσικά το παιχνίδι. Ιδίως αυτά που δε θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία και είναι αδύνατο να τραυματιστείς, παίζοντας τα.

Παιχνίδια εκτόνωσης στο σπίτι με κάλτσες

Το καθένα από τα παιχνίδια που θα παίξουμε περιλαμβάνουν χρήση 2-3 ζευγαριών από κάλτσες. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε λοιπόν είναι να πάμε στο δωμάτιό μας και να πάρουμε τις κάλτσες που θέλουμε. Στη συνέχεια, τις τυλίγουμε τη μία μέσα στην άλλη για να φτιάξουμε μπάλες.

Μπάσκετ με κάλτσες

Βρίσκουμε ένα καλάθι ή κουτί και προσπαθούμε να στοχεύσουμε σωστά, ώστε να βάλουμε καλάθι! Φυσικά δε χρειάζεται να παίξει το παιδί μόνο του. Όλη η οικογένεια μπορεί να συμμετέχει. Αυτός με τους περισσότερους πόντους κερδίζει. Αν θέλουμε μπορούμε να ορίσουμε ότι με τη συμπλήρωση κάποιων πόντων, αυξάνεται η δυσκολία. Για παράδειγμα, μπορούμε να αρχίσουμε να ρίχνουμε από πιο μακριά, σε πιο μικρό καλάθι ή από πιο δύσκολη γωνία ρίψης. Που ξέρετε, μπορεί να ανακαλύψουμε τον επόμενο Michael Jordan!!

Μπόουλινγκ με κάλτσες

Φτιάχνουμε 2-3 μπάλες από κάλτσες. Επιλέγουμε το διάδρομο του σπιτιού για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Στη συνέχεια, στήνουμε 6-9 άδεια κουτιά γάλακτος ή πλαστικά μπουκάλια στο τέλος του διαδρόμου. Ο κάθε παίκτης στον γύρο του στέκεται στην αρχή του διαδρόμου και έχει 3 ευκαιρίες να ρίξει όλες τις “κορίνες”. Αν έχουμε πιο μικρά παιδάκια, μειώνουμε την απόσταση ρίψης.

Κυνηγητόκαλτσα

Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια εκτόνωσης στο σπίτι, που τα παιδιά μου ζητάνε ξανά και ξανά. Για το παιχνίδι αυτό, χρειαζόμαστε ένα δωμάτιο με αρκετό χώρο και με αντικείμενα που δεν σπάνε. Αν έχουμε αντικείμενα που σπάνε, μπορούμε απλώς να τα μετακινήσουμε για την ώρα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι παίζεται ως εξής: προσπαθούμε με την έναρξη του χρόνου να πετύχουμε με τις 5 μπάλες μας τον αντίπαλο από τον λαιμό και κάτω. Εξαιρετικό παιχνίδι για να εκτονωθούμε στο έπακρο και να γελάσουμε την ψυχή μας!

Δείτε εδώ κι άλλα κι άλλα παιχνίδια εκτόνωσης:
Φτιάχνουμε τη δική μας χορογραφία!
Παίζουμε κουτσό μέσα στο σπίτι! Το τέλειο παιχνίδι εκτόνωσης!
Αυτό είναι το τέλειο παιχνίδι εκτόνωσης για το σπίτι! (printable)

Ίριδα

Γεια! Είμαι η Ίριδα και είμαι εκπαιδευτικός και μαμά! Μου αρέσει να βρίσκω ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά που τα βοηθούν να μαθαίνουν εύκολα και δημιουργικά. Στον ελεύθερο μου χρόνο εκπαιδεύομαι σε θέματα ειδικής αγωγής, γράφω άρθρα, μαγειρεύω και πολλά πολλά άλλα :)

One thought on “3 παιχνίδια εκτόνωσης στο σπίτι με κάλτσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *